Polislerin Maaşı Kesilecek İddialarına Polis Teşkilatı Cevap Verdi

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen bir iddiaya göre Milli Dayanışma Kampanyası kapsamında polislerin maaşlarının kesileceği belirtildi. Konuyla ilgili olarak Türk Polis Teşkilatı açıklama yaptı ve "Genelde veya talimat söz konusu değildi." ifadeleri kullanıldı.

07.04.2020-11:04 - (Son Güncelleme: 07.04.2020-10:56) Polislerin Maaşı Kesilecek İddialarına Polis Teşkilatı Cevap Verdi

Geçtiğimiz günlerde ulusa sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, coronavirüsle mücadele kapsamında Milli Dayanışma Kampanyasını başlattı. Bu kampanyaya birçok destek yağarken, geçtiğimiz günlerde polislerin de maaşları kesileceği ve kampanyaya bağış yapılacağı iddia edildi.

"GENELGE VEYA TALİMAT YAZISI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ardından bir açıklamada Emniyet Genel Müdürülüğü'nden geldi. Kamuoyuna yapılan açıklamada, "Devlet ve millet olarak tek yürek olduğumuz bu olağanüstü dönemde Türk Polis Teşkilatı olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı 'Milli Dayanışma Kampanyası'na personelimizin gönüllülük esasına göre ve maddi gücü ölçüsünde katkı sağlamak istemelerinin çarptırılarak basında yer alması, teşkilat mensuplarımızı derinden üzmüştür. Söz konusu yardım kampanyası ile ilgili olarak Genel Müdürlüğümüz tarafından personelimizin kampanyaya katılımını sağlamak için kesinlikle bir genelge veya talimat yazısı söz konusu değildir. Milletimizin huzuru ve güvenliği ile devletimizin bekası için canla başla mücadele eden Türk Polis Teşkilatı kesinlikle merkezi bir yönlendirme olmaksızın her Türk vatandaşı gibi arzu ederse gönüllülük esasına göre ve maddi gücü ölçüsünde yardım kampanyasına destek verebilir" ifadelerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal