Polislerin Çalışma Koşullarında İyileştirmelere Gidildi

İçişleri Bakanı Soylu, polislerin yeni mesai sistemiyle ilgili açıklama yaptı. Duyurulan sistemde 8 saat çalış, 24 saat istirahat et ve psikolog desteği benzeri faktörler bulunuyordu.

21.02.2020-17:01 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-16:58) Polislerin Çalışma Koşullarında İyileştirmelere Gidildi

Emniyet çalışanlarının moral ve motivasyonunun, mesleki dayanışmasının, aidiyet duygusunun ve verimliliğinin artırılması ile çalışan memnuniyetinin en üst seviyeye taşınabilmesi için çalışma koşullarında iyileştirmelere gidildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla 81 şehre emniyet müdürlüğüne genelgenin gönderimil yapıldı.

8/24 ÇALIŞMA ESASINA GEÇİLECEK

Genelgeye bakıldığında, il emniyet müdürlüklerine bağlı polis merkezi amirlikleri ve resmi birimlerde 8 saat çalışıp 24 saat istirahat düzenine büsbütün geçiş yapılıcak. Diğer birimlerde de bu sisteme geçilmesi için imkanlar içerisinde gerekli planlama ve hazırlıklar yapılacak.

Personelin yıllık izinleri, kış ve yaz aylarında olarak iki dönem şeklinde planlı yapılacak ve senelik iznin en az 3'te biri kış aylarında kullandırılacak. Bu şekilde her çalışanın izninin tamamını her sene kullanabilecek.

EVLİLİK YIL DÖNÜMLERİNDE İZİN

Çalışan, 657 sayılı "Devlet Memurları Kanunu"nda hazırlanan mazeret izninin bir gününü sorumlu amirlerin izniyle evlilik yıl dönümlerinde kullanabilecek.
Göreve yeni başlayan ya da atama ve yer değiştirme sonucunda yeni bir şehirde görev verilen personel, oryantasyon eğitimine tabi tutulacak. Aynı zamanda emniyet personeli, yeni vazife yeri, koşulları ve özel hayatını alakadar eden hususlarda gerek görülebileceği konularda detaylı bir şekilde bilgilendirilecek ve kendisine gerekli destek sunulacak.

Görev paylaşımında ve departmanlardaki istihdamda adil olunacak. Ek görevlendirmelerde eşitlik ve şeffaflığa dikkat edilecek, görevlendirme çizelgelerinin departmanlara dağıtılarak personelin haberdar edilmesi sağlanacak.
"Personel Görüş Günü" uygulaması imkan oldukça şehir emniyet müdürleri tarafından yapılacak. Bunun mümkün olmadığı durumlarda da en az şehir emniyet müdür yardımcısı seviyesinde yerine getirilecek.

PSİKOLOG DESTEĞİ

Bütün personelin her sene en az bir kez Rehberlik ve Psikolojik Danışma Büro amirliklerinde vazifeli psikologlarla zaruri bireysel görüşmeye katılması sağlanacak. Psikoloğun, zaruri bireysel görüşme sonrasında çalışanın görüşme sürecine sürdürmesini gerekli görmesi durumunda, 2 Aralık 2019'da çıkan genelge ve diğer alakalı mevzuatta tahmin edilen konular devreye alınacak. Bu işlemlerin eksiksiz ve zamanında yapılması konusunda tüm sıralı amirler gerekli ciddiyeti gösterecek.

Senelik zaruri bireysel görüşmeler için emniyet teşkilatında görevli psikologların yetmemesi halinde valilikler koordinesinde şehirde olan öteki devlet kurum ve kuruluşlarındaki görevli psikologlardan görevlendirme yapılarak yararlanılacak.

Üniversiteler ve alakalı öteki kurumlar ile iş birliği halinde aile içi iletişim, stresi kontrol etme, öfke kontrolü, sorun çözme yetenekleri, iletişim yetenekleri, çocuk ve ergen ile iletişim, aile içi şiddet ve çocuk istismarı, bütçe yönetimi, psikolojik şiddet, ruhsal bozukluklar gibi konularda eğitim çalışmaları hazırlanacak ve belirli zaman aralıklarımda bu eğitimler tekrarlanacak.

Kültürel ve sosyal etkinlikler boyutunda, halk oyunları ve koro çalışmaları, doğa yürüyüşleri, piknik benzeri çeşitli çalışmalar ile spor müsabakaları gerçekleştirilecek. Yapılan faaliyetlere çalışanın eş ve çocukları da dahil edilecek. Ayrıca illerde bulunan diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği yapılarak bilgi ve beceri artırmaya yönelik faaliyetler düzenlenecek.
Evlilik, doğum, hastalık ve vefat gibi hallerde personel yalnız bırakılmayacak, zamanında yapılacak ziyaretlerle beraber gereken maddi ve manevi destek sunulacak.

İl emniyet müdürleri, çalışanın görev yaptığı birimleri daha sık bir şekilde ziyaret ederek, kontrol ve rehberlik vazifesini etkin bir biçimde yerine getirecek. Personelin hem görevle alakalı hem de kişisel promlemlerini yerinde ve zamanında saptayarak, çözümüne ilişkin daha yakın ve sıcak bir münasebet ortamı verilecek, sıralı bütün amirler de aynı hassasiyetle yakalaşacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal