Plastik Poşetten Sonra İçecek Ambalajlarına da Düzenleme Geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nda yaptığı açıklamada poşet uygulamasından sonra 2023'e kadar tüm içecek ambalajlarında da depozito uygulamasına geçileceğini açıkladı.

20.01.2019-13:28 - (Son Güncelleme: 20.01.2019-13:18) Plastik Poşetten Sonra İçecek Ambalajlarına da Düzenleme Geliyor

1 Ocak gününden itibaren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda plastik poşetlerden ücret alınmaya başlanılmıştı. Plastik poşetlerden alınan ücretin ardından içecek ambalajlarına depozito geliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konuyla ilgili açıklamada "2023'e kadar tüm içecek ambalajlarında depozito uygulamasına geçeceğiz." dedi.

Bakan Kurum, Antalya'da "2023'e Doğru Türkiye'de Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. Kurum "Sıfır atık projesi 2023 yılına kadar tüm kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörümüz tarafından uygulamaya geçilecek" diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, alışveriş poşetlerinin ücretli hale getirilmesinden sonra kullanım oranının, ilk 15 günde yüzde 60, 65 oranında azaldığını belirterek, "Hedefimiz kişi başı 440 olan poşet sayısını yüzde 90 azaltıp, 40'a düşürmek" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal