PKK'nın Komuta Merkezi İmha Edildi

PKK'nın Tunceli, Bingöl ve Erzurum grubunun kış aylarında kullandığı bölgedeki en önemli karargahı kullanılamaz hale getirildi.

04.06.2016-17:20 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) PKK'nın Komuta Merkezi İmha Edildi

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonda PKK'lı gruplarının kış aylarında üslenme alanı olarak kullandığı Pülümür İlçesi'ndeki Sevdim ormanlarının içindeki Manav Deresi bölgesinde bulunan ana kapmına Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat Timleri tarafından hava destekli kapsamlı operasyon düzenlendi.

3 gün önce başlatılan operasyon kapsamında Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'ndan havalanan çok sayıda helikopter tarafından bölgeye jandarma özel harekat timleri indirilirken, Kobra helikopterleri ile bölgede konuşlu topçu birlikleri de yoğun ateş altına aldı. Boyları 20 metreyi aşan sık meşe ağaçlarıyla kaplı olan Sevdim Ormanları'nda sürdürülen operasyonda Manav Deresi'ndeki çok sayıda bomba malzemesi, yakıt, el yapımı bombaların yapımında kullanılan 33 dolu tüpün yer aldığı ana karargahın yanısıra irili ufaklı bir çok kampta kullanılamaz hale getirildi. Operasyonlar dün gece tamamlanırken, bölgedeki askerler ise helikopterler ile bölgeden alınarak üslerine taşındı. 

Tunceli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, Sevdin ormanları Manav deresi bölgesinde PKK'ya yeni katılan 3 militanın 'Ajan' gerekçesiyle infaz edilerek gömüldüğü belirtilerek, operasyonda iki ayrı sığınak içinde, El Yapımı Patlayıcı kullanımında kullanılan 12 kiloluk 29 dolu mutfak tüpü, 3 kiloluk 4 mutfak tüpü, 1 güneş enerjisi paneli, 1 adet 1000 KW'lık jeneratör, 50 litre benzin, 50 litre mazot, 20 bidon, 200 pil, 2 batarya bloğu, 10 koli bandı, 220 metre hortum, teröristlerce kullanılan ideolojik kitap, bol miktarda giyecek, mutfak malzemesi, bol miktarda muhtelif gıda ve tıbbi malzemenin elegeçirildiği bildirildi. Valilik açıklamasında, "İlimizde bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla terör örgütünün şehir yapılanmasına karşı teröristle mücadele kararlılıkla sürdürülecektir" denildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal