PKK Elebaşı Duran Kalkan, CHP - HDP İttifakının Açık Açık İlan Edilmesini İstedi

Bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Duran Kalkan, örgütün yayın organına açıklamalar yaptı. CHP'nin başarısını HDP'ye bağlayan Kalkan, ittifakın açıklanmasını söyledi.

23.04.2019-10:11 - (Son Güncelleme: 23.04.2019-10:12) PKK Elebaşı Duran Kalkan, CHP - HDP İttifakının Açık Açık İlan Edilmesini İstedi

Terör örgütü PKK’nın elebaşı Duran Kalkan CHP-HDP ittifakının sürmesi çağrısı yaptı. Terör örgütünün yayın organına açıklamalar yapan Kalkan, CHP’nin ‘bu sonuçları HDP’nin gücü-desteği ile aldığını” ve sorumluluğunu bilmesi gerektiğini söyleyerek “HDP ve CHP’nin ittifakı daha fazla ilerletip alternatif yönetim örgütlemesi lazım. HDP, CHP’de dahil bütün güçleri birleştirmeli ve Tayyip Erdoğan hükumetinin istifasını talep etmeli” dedi.

SANDIKTA BİR ARAYA GELDİK

CHP ve HDP ilişkilerinin bir adım öteye götürülmesi gerektiğini söyleyen PKK’lı Kalkan, “Sandıkta halklar, toplum, emekçiler bir araya geldi. Sayın CHP idarecileri bu gerçeği iyi görmeliler. Mevcut vaziyet çok geri bir haldedir . Bu durum AK Parti-MHP’ye güç, umut, saldırı için cesaret veriyor” biçiminde konuştu.

‘İTTİFAKI AÇIKTAN YAP’ ÇAĞRISI

PKK’lı Kalkan şu sözlerle de CHP’yi HDP ile yaptığı ittifakı açık açık duyurmaya davet etti: “Örneğin CHP Türkiye’nin problemlerine, Kürt problemine ne diyor? Neden HDP ile ittifak kurmuyor? HDP’nin marazı mı var? Kanunlara göre kurulmuş bir parti, Türkiye’nin her tarafından oy alıyor. Mevcut CHP idaresinin HDP karşısındaki tutumu gerçekten Tayyip Erdoğan yönetimine en büyük kuvveti veren bir tutumdur. O halde ya bu yönetim değişecek, ya kendi politikalarını değiştirecek. Mevcut CHP idaresinin de bu işte sorumluluğu çok büyük. İkisinin de gerçek durumu meydana çıktı. Derler ya takke düştü kel göründü. Gerçekten maskeler düştü, her şey görüldü.”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşaı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal