Oğullarını Öldüren Aileden Kan Donduran İfadeler: Tecavüz Etmeye Kalktı

Bursa'da, oğulları Şenol Rençber'i (34) başına levye ile vurup ardından bıçaklayan sonra da iple boğarak, cansız bedenini yol kıyısına bırakan baba Telat Rençber (59) ve anne Ayşe Rençber'in (54) yargılanma süreci başlandı.

15.10.2020-14:17 - (Son Güncelleme: 15.10.2020-14:58) Oğullarını Öldüren Aileden Kan Donduran İfadeler: Tecavüz Etmeye Kalktı

Tutuklu zanlılardan anne, 'Oğlum uyuşturucu bağımlısıydı. Bir keresinde bana zorla uyuşturucu içirip tecavüz etmeye kalktı' ifadesini kullanırken, baba da, 'Oğlumu öldürme kastım yoktu. Yaralı halde yol kenarına bıraktım. Oradan biri alır görür de hastaneye götürür diye düşündüm. Pişmanım' diye konuştu.

Bursa'nın Kestel ilçesinde Gürsu TOKİ yolundaki ormanlık alanda, 14 Mart tarihinde, bir erkeğe ait cansız beden bulundu. İhbarla bölgeye hareket eden İlçe Jandarma Komutanlığı görevlileri, hayvanların parçaladığı ve sol kolu yenilmiş haldeki cansız bedenini evli ve bir çocuk babası olan Şenol Rençber’e (34) ait olduğunu tespit etti.

Jandarma görevlileri tarafından yapılan soruşturmada, Şenol Rençber'in 'uyuşturucu kullanmak', 'kasten yaralama', 'cinsel taciz' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' benzeri pek çok suçtan emniyette sabıkası olduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre, 16 Mart tarihinde Telat Rençber ve eşi Ayşe Rençber, oğulları Şenol'u öldürdükleri suçlamasıyla yakalandı. Telat Rençber, jandarmada yapılan sorgusunda oğlunun yaşamına son verdiğini ve karısının da yanında olduğunu söyledi. Rençber çifti, 17 Mart tarihinde 'tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek' suçundan adliyeye gönderildi. Çift, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklu yargılandı.

BAŞKALARINA ZARAR VERMESİN DİYE ÖLDÜRMÜŞ

Cumhuriyet savcısı aracılığıyla hadiseyle alakalı iddianame oluşturuldu. İddianamede, cinayet günü Telat Rençber'in çocuğunun başına levye ile iki defa vurduğu, oğlu bayılınca eve giderek, bıçak aldığı ve bıçağı oğlunun göğsüne sapladığı, evladının can çekiştiğini gördüğünde bir ipi oğlunun boğazına dolayıp boğduğu, ardından oğlunu yol kenarına attığı ve oğlunun cep telefonu ve kimliğini alıp olay mahallinden aracıyla kaçtığı bildirildi. Aynı zamanda iddianamede, Telat Rençber'in oğlunun yaşamına son verdiği için pişman olduğu ancak oğlunun başkalarına kötülük yapmaması için cinayeti işlediğini ifadelerine ekledi.

Bursa 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kendileri ile ilgili 'tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi ile dava açılan Rençber ailesinin yargılanma süreci başlandı. Mahkemeye Ayşe Rençber, tutuklu olduğu Yenişehir Kadın Cezaevi'nden, baba Telat Rençber de Bursa E Tipi Cezaevi'nden SEGBİS’le katılırken, tarafların avukatları salonda hazır halde yer aldı.

Mahkemede baba Telat Rençber savunmasında şu ifadeleri kullandı:

'OĞLUMU ÖLDÜRME KASTIM YOKTU'

'Benim oğlum 7 senedir uyuşturucu kullanıyor. Bu olayın gelişmesinde en büyük unsur, alt kattaki komşumuzu taciz etmesidir. Tacizden dolayı kapıda tartışma çıktı. Komşularım oğlumdan şikayetçi oldu. Daha sonra mahkeme serbest bıraktı. Daha sonra komşumun babası beni telefonla arayarak, bize evden çıkmamızı söyledi. Gürsu TOKİ'de bulunan evimize giderken arabada ben, eşim ve oğlum vardı. Oğluma 'Neden böyle yapıyorsun, eşin ve çocuğun var. Biz insanların yüzüne bakamaz hale getirdin' dedim. Bana orada sayısızca küfür etti. Oğlum, 'Bana karışacağına karına sahip çık, eve adamlar gelip çıkıyor, haberin var mı?' dedi. Ondan sonra ne olduğunu bilmiyorum. Öfkeme yenik düştüm. Yanımda bulunan levye ile iki defa kafasına vurdum. Baygınken eve gidip bıçak aldım. Sonra ormanlık alana gittik. Oğlum kendine gelince bana vurmaya çalıştı. Ben de bıçağı göğsüne sapladım. Eşim o sırada ağlıyordu. Oğlumun boynuna ip bağlayıp, boğarak araçtan indirdim. Oğlumu öldürme kastım yoktu. Yaralı halde yol kenarına bıraktım. Oradan biri alır görür de hastaneye götürür diye düşündüm. Çok pişmanım.'

 

Oğlunun uzun süredir uyuşturucu kullandığını dile getiren anne Ayşe Rençber, 'Oğlum, uyuşturucu kullandığında eşine ve oğluna kötü davranıyordu. Oğlumu uyuşturucudan kurtarmak için bir evimizi sattık. Odanın kapısını kilitleyerek, bıçakla bize saldırıyordu. Olaydan bir gün önce gelinim işe gitmişti. Oğlum eve gelip, banyoya girdi. Orada uyuşturucu içti. Sonra oturma odasında torunumla birlikte otururken, üzerine soyunup evde çıplak dolaşmaya başladı. Oğluma kızınca beni banyoya sürükledi. Bana zorla uyuşturucu içirmeye kalkıştı. Bana tecavüz etmeye çalıştı. Bunu ilk defa söylüyorum. 'Sen benim oğlumsun' dediğimde, beni başkalarıyla fuhuş yapmakla suçladı. Komşular duymasın rezil olmayalım diye çığlık atamadım' diye konuştu.

ANNE RENÇBER: EŞİM ŞUURUNU YİTİRMİŞ DURUMDAYDI

Olay gününde yaşananları anlatan anne Rençber şu ifadeleri kullandı:

'Eşim, olay günü beni telefonla arayıp, 'Dönerciden döner al, içine de iki tane uyutan hap koy' dedi. Daha sonra eşim ve oğlum araba ile gelip beni evden aldı. Gürsu TOKİ'deki evimize gitmek için yola çıktık. Oğlum arabanın kendisine verilmesi istedi. Eşim de, 'Arabayı sana veremem' dedi. Aralarında tartışma çıktı. Tartışmalarını durdursunlar diye bir yerde durup, aldığım dönerleri yiyelim dedim. Sonra yemeğimizi yedik. Oğlum babasına küfürler etti. Oğlumu sakinleştirmeye çalışırken, eşim levye ile Şenol’un kafasına vurdu. Şenol, eşime saldırınca, eşim bir daha Şenol’un kafasına levye ile vurdu. Eşimin ayağına kapanıp, 'yapma' diye yalvardım. Eşim bana, 'Bu bizim imtihanımız' dedi. Oğlumu arabanın arka koltuğa oturttum. Eşime hastaneye gitmesi için yalvardım. Hastaneye gittiğimizi düşünürken, Gürsu TOKİ yoluna girdik. Ormanlık alana geldik. Kendimde değildim, titriyordum. Eşim, 'Şenol'u buraya bırakalım, biri bulup hastaneye götürür' dedi. Ağlamaya başladım, 'Gitmeyelim' diye eşime bağırdım. Eşim hiç konuşmuyordu. Şuurunu yitirmiş durumdaydı. Oğlumu yaralı olarak orda bırakıp, daha sonra evimize geldik.'

'MADDE ALINCA EVDE ÇIPLAK DOKLAŞIYORDU'

Mahkemede şahit olarak konuşan Şenol Rençber'in eşi P.R. (31), 'Şenol, bir seferinde uyuşturucu kullanıp aileme saldırdı. Ablamı kaçırmaya kalkıştı. Eniştemi bir sefer kaçırıp sabaha kadar darbetti. Yengemin kolundaki bilezikleri almaya kalkıştığında, yengem bağırınca eşim korkup kaçmış. Uyuşturucu madde alınca evde çıplak dolaşıyordu. 4,5 yaşındaki oğlumu ondan uzak tutmaya çalışıyordum. Eşim, eski telefonumdan alt komşuma cinsel içerikli mesajlar yazmış. Eşim oluğunu anlayınca, alt komşumun eşi onu dışarıya çağırdı. Camdan baktığımda tartışırken gördüm. Daha sonra karakolluk oldu. Ertesi gün babamla birlikte adliyeye gidip eşimi aldık. Eve gelmesin diye uzaklaştırma kararı aldırmıştım. Arabada olan olaylardan haberim yok. Eşimin düzenli kullandığı bazı haplar vardı. Annem giderken kendine gelir düşüncesiyle hapları alıp götürdü' dedi.

MAHKEME ERTELENDİ

Mahkeme kurulundan bir mensup hakim, Ayşe Rençber’in hadiseye engel olmak istediğini ancak başarısız olduğunu ve cinayette oğlunu öldürmeye yönelik bir davranışının olmadığının görülmesiyle Ayşe Rençber'in tahliyesini istedi.

Mahkeme kurulu, Telat Rençber'in tutukluluğunun sürmesine oy çocukluğu, Ayşe Rençber tutukluluğuna da oy birliği ile karar aldı. Mahkeme ertelendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal