NSU Davasında Ralf Wohlleben İçin Tahliye Kararı

Almanya'da 8'i Türk 10 kişiyi katleden Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütüne destek veren Ralf Wohlleben'in tahliyesine karar verildi.

18.07.2018-13:30 - (Son Güncelleme: 18.07.2018-13:30) NSU Davasında Ralf Wohlleben İçin Tahliye Kararı

Almanya'da biten Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) davasının sonrasında Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi tarafından, sanıklardan Ralf Wohlleben'in tahliyesine karar verdiği açıklandı.

8'İ TÜRK 10 KİŞİYİ ÖLDÜRMÜŞLERDİ

Almanya'da 8'i Türk 10 kişiyi öldürmek, bombalı saldırılar düzenlemek ve banka soygunları yapmak suçlamalarıyla görülen NSU terör örgütü davasında kararlar açıklanarak baş sanık Beate Zschaepe ömür boyu hapse mahkum edilmişti.

10 YIL HAPİS CEZASI VERİLMİŞTİ

NSU terör örgütüne yardım ve yataklık yapan 4 sanık da 2,5 ile 10 yıl arasında hapis cezası almıştı.

NSU davasının görüldüğü 6. Ceza Dairesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, savunma avukatının Münih Eyalet Yüksek Mahkemesine başvurusu ve savcılığın da onayıyla Ralf Wohlleben'in tutukluluk halinin kaldırılması kararı alındığı belirtildi.

ÖRGÜTÜN SAĞ KALAN TEK SANIĞI SERBEST BIRAKILDI

Yazılı açıklamada, 10 yıl hapis cezası alan Wohlleben'in 6 yıl 8 ay tutuklu kaldığı ve kaçma tehlikesi bulunmadığı sebebiyle kararın kesinleşmesine dek serbest bırakıldığı ifade edildi.

Davada ikinci kritik sanık olarak yargılanan ve NSU terör örgütünün işlediği 9 cinayette kullanılan Ceska 83 tipi silahı örgüte sağlayarak terör örgütüne yardım ve yataklıkta bulunmakla suçlanan Ralf Wohlleben'in, hakkındaki karar kesinleşse dahi, toplam cezanın üçte ikisini yattığı için bir daha hapishaneye girmesine gerek kalmayacak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal