Nijerya'da Kaçırılan Geminin Mürettebatından Halen Haber Alınamıyor

Nijerya'da korsanlar tarafından saldırıya uğrayan Paksoy 1 adlı gemiden kaçırılan 10 Türk denizciden halen haber alınamıyor.

17.07.2019-14:03 - (Son Güncelleme: 17.07.2019-13:59) Nijerya'da Kaçırılan Geminin Mürettebatından Halen Haber Alınamıyor

Nijerya açıklarında kaçırılan 10 Türk vatandaşından haber alınamıyor. Kadıoğlu Denizcilik görevlileri ise korsanlardan bir fidye isteği gelmediğini ve mürettebata ulaşmak için lazım olan bütün girişimlerin yaptıklarını söyledi.

Nijerya açıklarında deniz korsanları tarafından saldırıya uğrayan Paksoy-1 gemisinin firmasından açıklama geldi. Kaçırılan 10 mürettebat için bir fidye isteği gelmediğini ifade eden Kadıoğlu Denizcilik A.Ş Operasyon Müdürü Numan Paksoy, "Dün gece geç saatlere dek buradaydık. Telefonlarımız açık. Kontak olur diye bekledik. Şimdilik daha gelen bir istek yok. Bir gelişme olduğunda yeniden bildireceğiz. Sağsalim kurtulmaları için hükümetimiz, tüm ekipler uğraşıyor. Biz de elimizden geleni yapıyoruz. Bize çok ayrıntı vermiyorlar bir şeyler yapıldığını söylüyorlar fakat bize ulaşmış kesin bir şey yok. Ayrıntıları paylaşmıyorlar" dedi.

Denizcilerle kaçırılmadan önce Douala Limanı'nda irtibat kurduklarını ifade eden Paksoy, "Ayın 13'ünde en son görüşmüştük. Ondan sonra bir daha görüşemedik. Açık denize çıkınca genelde yazışmayla oluyor sesli görüşmüyoruz. Mesaj gelmediği için şüphelenip olayı araştırınca öğrendik" diye konuştu.

"PSİKOLOJİK BASKI OLUŞTURMAK İÇİN BEKLETİYORLAR"

Deniz korsanlarından şimdilik bir isteğin gelmediğini ifade eden Paksoy, "Psikolojik baskı kurmak için bekletiyorlar böyle istekleri. Herhalde o süreci yaşıyoruz şu anda. Çok kısa bir zaman içerisinde geleceğini ümit ediyoruz" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal