Niğde'de Hayvan Çiftiğinde Korkutan Yangın

Niğde'de içinde büyükbaş hayvanların bulunduğu Hanzade Çiftliği'nin alev alması sonucu bölgede korku dolu anlar ortaya çıktı.

23.06.2020-07:54 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-07:54) Niğde'de Hayvan Çiftiğinde Korkutan Yangın

Altunhisar adlı ilçede bulunan Hanzade Çiftliği'nin deposunda çıkan yangının sebebi tespit edilemedi. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi.

Uzun süreli operasyonun ardından  kontrol altına alındı. Ayrıca içerideki büyükbaş hayvanlar tahliye edildi.

Bunun yanı sıra, AK Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin, Altunhisar Belediye Başkanı Vedat Kirazcı ve Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, olay yerine bizzat intikal edip kontrol etti.

Altunhisar Belediye Başkanı Vedat Kirazcı, basına yönelik konuşmasında durumun öğrenilmesinden hemen sonra bölgeye itfaiye araçları gönderdiklerini söyleyerek şöyle devam etti:

"Destek veren bütün belediyelere teşekkür ederim. Canlı hayvanlar, yangın alanının uzağına tahliye edildi. Hayvanlarda herhangi bir sıkıntı yok. Hayvanların yem silosu yakındı, zarar görecekti, ilk müdahaleyi yaparak buna engel olduk. Burada yaklaşık 7 bin hayvan var. Yaklaşık 4 bin dekar arazide yetişen yonca balyaları zarar gördü. En önemlisi, silo ve hayvanlar zarar görmedi. Herhangi bir çalışan da zarar görmedi. Yaklaşık 2 bin ton yonca balyası yandı. Yangın, yaş yoncanın alevlenmesiyle meydana geldi. herhangi bir kasıt yok."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal