Muhalefete Yakın Anket Şirketinden İtiraf Gibi CHP Açıklaması

SONAR Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı, katıldığı bir canlı yayın programında 24 Haziran seçimlerine giden süreçte CHP tarafından kendilerine uygulanan baskıyı itiraf etti.

28.06.2018-01:29 - (Son Güncelleme: 28.06.2018-01:33)

SONAR Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında, 'anketlerde Erdoğan'ın kazanacağını görmüştüm ama ilan etsem camia beni çarmıha gererdi' diye konuştu.

SONAR Araştırma Şirketi’nin muhalefete yakın bir şirket olduğu herkes tarafından biliniyor. SONAR, 24 Haziran seçimlerine giden süreçte açıkladığı anketlerde Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranlarını düşük göstermişti. Buna karşın aynı şirket Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin oy oranı yüksek göstererek algı operasyonu yürütmüştü.

24 Haziran seçimlerinde halk bu tür kirli işbirliğinden etkilenmemiş ve 24 Haziran’da kararını Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yana kullanarak, ana muhalefeti ve anket sonuçlarını büyük bir hezimete uğratmıştı.

Hakan Bayrakçı, 16 Nisan referandumunun ardında da benzer açıklama bir itirafta bulunmuştu.  SONAR’ın Başkanı Hakan Bayrakçı 'Erdoğan anketlere %51 çıkıyordu ama ben %49'a düşürüyordum' diye konuşmuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal