Muhalefet Partilerinden 'Erken Seçim' Çığırtkanlığı

Yerel seçimlerde tek çatı altında toplanan İYİ Parti ve PKK'nın meclis ayağı HDP, erken seçim çağrısında bulundu

21.11.2019-15:03 - (Son Güncelleme: 21.11.2019-16:32)

PKK'ya olan destekleriyle bilinen HDP’li belediye başkanları, milletvekilleri, parti bileşenleri ile Ankara’da düzenlenen geniş katılımlı toplantıda, kayyum atamalarına karşı izlenecek politikayı bir deklarasyonla duyurdu.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli tarafından açıklanan deklarasyonda, "HDP, başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye halklarının büyük acılarçekerek, ağır bedeler ödeyerek elde etmiş olduğu kazanımlarından vazgeçmeyecektir. Yerel yönetimler dahil, yaşamın bütün alanlarında kapsamlı, sistemli ve çok yönlü bir saldırıyla karşı karşıya olan HDP, hiçbir mücadele alanından çekilmeyecek, demokratik ve meşru zeminlerde mücadelesini büyük bir kararlılıkla sürdürecektir" şeklinde skandal ifadelere yer verildi.

İç ve dış kamuoyuna da HDP’ye yapılanlara karşı sessiz kalınmama çağrısı yapılan deklarasyonla AK Parti ve MHP ittifakına erken seçim çağrısı yapıldı:

"31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde de görüldüğü gibi, çoğunluk desteğini kaybetmiş, toplumsal meşruiyet zemini yitirmiş bu iktidar, kayyımlar gibi siyasi darbe yöntemleriyle halkların iradesini gasp ederek, hukuk dışı ve gayri meşru yollarla toplumu daha fazla yönetemez. Türkiye halklarının AKP-MHP sultasından kurtulması için erken seçim diyoruz. Bu bir meydan okuma çağrısıdır. Buradan hodri meydan diyoruz. Bütün muhalefeti bu erken seçim talebinin etrafında birleşmeye ve harekete geçmeye çağırıyoruz."

BİR BAŞKA SKANDAL ÇAĞRI DA İYİ PARTİ'DEN

Daha önce HDP ile 'dirsek teması'nda bulunan İYİ Parti de benzer bir çağrıda bulundu. 

Partisinin Bursa İl Teşkilatının düzenlediği programa katılan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a parlamenter sisteme geçiş için erken seçim çağrısında bulundu.

“BİZ DE BİR FEDAKARLIK YAPABİLİRİZ”

Türkkan, yaptığı açıklamada,”Ülkenin ekonomik durumu ortada. Ancak sayın Erdoğan 2020 yılında kesin bir tarih vererek ve de Parlamenter Sisteme dönmek noktasında erken seçim için mutabakat zaptını imzalarsa, bunların yanında 5-6 icracı Bakanlık verirse ülkenin yeniden inşası için biz de bir fedakarlık yapabiliriz” dedi.

Türkan, skandal açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

“İYİ Parti 2 yıl önce hangi ilkeler ile kuruldu ise bugünde aynı çizgide. İktidar partisi ile bir ittifaktan bahsediliyor. Bizim ne açık nede kapalı kapılar ardında böyle bir talebimiz, pazarlığımız olmadı.

Parlamenter Sisteme dönünceye kadar da bu mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Ülkenin ekonomik durumu ortada. Ancak sayın Erdoğan 2020 yılında kesin bir tarih vererek ve de Parlamenter Sisteme dönmek noktasında erken seçim için mutabakat zaptını imzalarsa, bunların yanında 5-6 icracı Bakanlık verirse ülkenin yeniden inşası için bizde bir fedakarlık yapabiliriz.

Yoksa biz ülkemizin içinde bulunduğu ortamda milletimize çare olmak için çıktığımız bu yoldan geri dönmeyiz. Sadece iktidara alternatif olmak için parti kurmadık. Büyük Türkiye için bu partiyi sizinle kurduk.”

İYİ Parti ve HDP'nin ortak çağrıda bulunması ise, kamuoyunda tepki çekerken, bazı vatandaşlar "Bu bir iç savaş çağrısıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal