Muğla'da İnsan Yüzlü Örümcek Bulundu

Muğla'nın Milas ilçesinde Latince adı "thomisus onustus" olan ve insan yüzüne benzeyen köşeli yengeç örümceği bulundu.

26.09.2020-12:42 - (Son Güncelleme: 26.09.2020-12:29) Muğla'da İnsan Yüzlü Örümcek Bulundu

Muğla'nın Milas ilçesinde şu ana kadar Türkiye'de 5 tane görülen, Latince adı "thomisus onustus" olan ve insan yüzüne benzemesiyle dikkat çeken köşeli yengeç örümceği bulundu. 6 yaşındaki Abdullah Yankı Erol isimli çocuk tarafından bulunan örümcek, baba Erkan Erol tarafından koruma altına alındı. 

KAVANOZDA KORUMA ALTINA ALDILAR

Milas'ta Abdullah Yankı Erol isimli 6 yaşındaki çocuğun dikkatini çeken örümcek, insan yüzlü örümcek olarak bilinen köşeli yengeç örümceği çıktı. Babası Erkan Erol'un internet üzerinden yaptığı araştırma ile cam kavanozda koruma altına aldıkları örümcek ilgi odağı oldu. Bulduğu örümcekle ilgili araştırma yapmaya başlayan baba Erol, insan yüzünü andıran örümceğin köşeli yengeç örümceği olduğunu öğrendi.

MAYDANOZ VE PEYNİRLE BESLİYORLAR

Erol ailesi, Türkiye'de nadir görülen örümceği peynir ve maydanoz parçacıklarıyla besliyorlar. Araştırmasına göre Türkiye'de şimdiye kadar bu örümcekten yalnızca 5 tane görüldüğünü belirten Erol, "Altıncısı ise bende. Oğlumun dikkati üzerine bulduğumuz örümceğe evimizde koruyarak bakmaya çalışıyoruz. Eşim ile birlikte internetten araştırarak ne yediğini öğrenmeye çalıştık. Maydanoz, peynir ve et ile besleniyormuş. Örümceği ilk gördüğümde çok şaşırdım. Türkiye'de insan yüzlü örümceği bulan 6.aile olmanın mutluluğunu yaşıyorum." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal