MİT'in Yakaladığı Teröristten Bomba İtiraf: Türkiye Bunun Hesabını Soracak

MİT'in başarılı operasyonu ile Suriye'de yakalanıp Türkiye'ye getirilen Reyhanlı saldırısının planlayıcısı Yusuf Nazik'ten bomba bir açıklama geldi. Nazik ilk ifadesinde emri Suriye istihbaratından aldığını itiraf etti.

12.09.2018-11:57 - (Son Güncelleme: 12.09.2018-11:50) MİT'in Yakaladığı Teröristten Bomba İtiraf: Türkiye Bunun Hesabını Soracak

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı tarafından Suriye'nin Lazkiye şehrinde gerçekleştirilen nokta operasyonda, 2013 senesinde Reyhanlı'daki bombalı saldırıda Suriye istihbaratıyla teması sağlayan ve failleri idare eden Yusuf Nazik yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

"TÜRKİYE DEVLETİ ÇOK BÜYÜKTÜR"

Ön ifadede suçunu kabul eden zanlı, saldırının talimatını Suriye istihbaratından aldığını söyleyerek "Türkiye devletinden kaçamadım, pişmanım. Beni Suriye'den yakalayıp getirdiler. Suriye'deki arkadaşlarıma sesleniyorum, yol yakınken vazgeçin, Türk devleti bize sahip çıkar, kendi devletimiz bize sahip çıkar. Suriye devletine de sesleniyorum, Türkiye devleti çok büyüktür bunun hesabını elbet sizden soracak" sözlerni kullandı.

REYHANLI SALDIRISI

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013'te 52 insanın yaşamını yitirdiği ve çok sayıda insanın yaralandığı iki ayrı bombalı terör saldırısı yapılmıştı. Saldırıda yaralanan bir insanın daha sonra hayatını kaybetmesi ile yaşamını yitirenlerin sayısı 53'e çıkmıştı. Reyhanlı Belediyesi yanı ile PTT binası önünde yapılan patlamalarda 912 konut, 891 iş yeri ve 148 araç hasar almıştı. Reyhanlı saldırısı davasında karar 23 Şubat 2018'de verilmişti. Buna göre, bombalı saldırı ile alakalı yargılaması devam eden 33 kişiden 9'u ağırlaştırılmış müebbet hapis, 13'ü ise 10-15 sene arasında farklılaşan hapis cezasına çarptırılmıştı. Yusuf Nazik'in de içlerinde olduğu firari durumdaki 8 terörist ise kırmızı bültenle aranıyordu.

FETÖ'CÜ SAVCI RAPORU SÜMEN ALTI ETMİŞTİ

Öte taraftan, patlama öncesinde MİT tarafından eyleme dönük ayrıntılar veriler içeren bilgi notunun o dönem Reyhanlı Savcısı olarak vazife yapan FETÖ üyesi Özcan Şişman'a iletildiği fakat Şişman'ın söz hususu raporu sümen altı ederek patlamanın olmasına sebep olduğu da meydana çıkmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal