MİT'ten Tarihi Operasyon! O Terörist Yakalanıp Türkiye'ye Getirildi

MİT Suriye'de başarılı bir operasyona imza attı. Yapılan operasyonla Reyhanlı saldırısının yöneticisi olan Yusuf Nazik, Suriye'de sağ ele geçirilerek Türkiye'ye getirildi.

12.09.2018-11:46 - (Son Güncelleme: 12.09.2018-11:41) MİT'ten Tarihi Operasyon! O Terörist Yakalanıp Türkiye'ye Getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı tarafından Suriye'nin Lazkiye şehrinde yapılan nokta operasyonda, 2013 senesinde Reyhanlı'daki bombalı saldırıda Suriye istihbaratıyla teması sağlayan ve failleri idare eden Yusuf Nazik yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

MAVİ KATEGORİDE ARANIYORDU

Alınan bilgiye göre, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 2013'te yapılan ve 53 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıda failleri yönlendiren ve Suriye istihbaratıyla teması sağlayan Yusuf Nazik'in olduğu Suriye'nin Lazkiye şehrinde MİT tarafından nokta operasyonu yapıldı.

Aranan teröristler listesinde "mavi" kategoride bulunan Reyhanlı'nın organizatörü Yusuf Nazik, MİT personllerinin operasyonuyla yakalanmasının sonrasında güvenli yollar üstünden Türkiye'ye getirilerek sorguya alındı.

MİLLİ OPERASYON

MİT Başkanlığı bu şekilde, FETÖ militanlarına karşı son dönemde yaptığı başarılı sınır ötesi operasyonlara bir yenisini de Lazkiye'de yaptığı operasyonla ilave etmiş oldu.

Yabancı herhangi bir ülkeden istihbari veya lojistik yardımın alınmadığı operasyonda, tespit, izleme, operasyon ve nakil aşamaları bütünüyle MİT Başkanlığı unsurlarınca yapıldı.

Türkiye, özellikle 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi ardından "terörle kaynağında mücadele" hedefi ile sınır ötesi operasyonlar yapıyor. Bu yönde güvenlik güçleri arasındaki koordinasyonla, başta PKK ve FETÖ mensubu olmak üzere çok sayıda terörist Türkiye'ye getirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal