MHP'den İhraç Edilen Erhan Usta'ya CHP ve İYİ Parti'den Teklif

MHP'den ihraç edilen Erhan Usta'ya CHP'den ve İYİ Parti'den teklif geldi. Usta ise henüz bu konu ile ilgili bir açıklama yapmadı.

17.01.2019-15:51 - (Son Güncelleme: 17.01.2019-15:44) MHP'den İhraç Edilen Erhan Usta'ya CHP ve İYİ Parti'den Teklif

MHP Merkez Disiplin Kurulu, 31 Mart yerel seçimlerine dönük AK Parti ile MHP arasındaki ‘ittifak’ temasları için “Jest ile rest arasında bir harf farkı var. İttifak olmazsa olmazımız değil” diyen Samsun milletvekili Erhan Usta’yı partiden ihraç etti. MHP’nin TBMM’deki sandalye sayısı bu ihraçla 49’a indi.

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta da partisinden ihraç edilmesinin ardından sosyal medya sayfalarından ‘MHP’ yazısını sildi. Usta, Bahçeli ile olan fotoğrafının yerine de Alpaslan Türkeş ile gençlik fotoğrafını koydu.

İYİ PARTİ: USTA’YA KAPIMIZ AÇIK

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, MHP’den atılan Erhan Usta’ya kapılarının açık olduğunu söyleyerek, “Kendisini partimizde görmek bizlere mutluluk verecektir. Kapımız açık. İYİ Parti herkesin rahatça siyaset yaptığı bir yerdir. Usta ‘yı tanıyoruz ve seviyoruz. Kendisini partimizde görmekten memnuniyet duyarız ” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Recep Güleroğlu da Erhan Usta’nın kalplerinde ve partilerinde yeri olduğunu ifade ederek, “Önceki açıklamalarımızda da yapılan uygulamanın haksız olduğunu, bizim de haksızlık karşısında, duracağımızı söylemiştik. Sonuç itibariyle de partisinin çıkarını koruduğu için ihraç edilmiş bir arkadaşımız. Bu sebeple herkese olduğu gibi, bu tip mağduriyetler yaşayan herkese partimiz de gönlümüz de sonuna dek açıktır” dedi.

CHP, USTA’NIN ADAYLIĞINA İTİRAZ ETMEYECEK

Cumhur ittifakı öncesinde adı MHP’den Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak geçen Erhan Usta’nın, partisinden ihraç edilmesinin ardından Millet İttifakının adayı olması da gündeme geldi.

CHP İl Başkanı Mehmet Kundak, Erhan Usta'nın İYİ Parti'den Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığına itirazlarının olmayacağını ifade etti. Kundak, “Bugün İYİ Parti ile bir görüşmelerimiz sürüyor. Bu meseleyi de görüşeceğiz. Şu anda gelişmelerden haberim bulunmuyor. Olay şu an çok yeni. Bizim büyükşehirde bir itirazımız yok. Adayı İYİ Parti belirleyecek. Bizde fikirlerimizi söylüyoruz” diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal