Meteroloji, Kuğu Fırtınasına Karşı Vatandaşları Uyardı

Meteoroloji'den vatandaşlara fırtına uyarısı geldi. Yapılan açıklamada "kuğu fırtınasına" karşı dikkatli olunması istendi.

15.04.2019-08:56 - (Son Güncelleme: 15.04.2019-08:48) Meteroloji, Kuğu Fırtınasına Karşı Vatandaşları Uyardı

Meteoroloji'den paylaşılan son değerlendirmelere göre, 15 Nisan pazartesi bugün Türkiye'nin büyük kısmı sağanak yağış ve fırtınanın etkisi altına girecek. Uzmanlar vatandaşları 'kuğu fırtınası'na karşı ikaz etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylşaılan son değerlendirmelere göre, bugün Balkanlar üstünden gelen serin havayla beraber Türkiye'nin büyük bir kısmında sıcaklıkların 4 ila 8 derece düşeceği düşünülüyor.

VATANDAŞLARI UYARDI

Meteoroloji'den yapılan açıklamada "Hafta süresince mevsim normalleri altında izlemesi beklenen hava sıcaklıklarının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı (sağlık problemleri, iç ve yüksek yerlerde yer yer zirai don olayı, yüksek kesimlerde görülebilecek kar yağışları) dikkatli ve tedbirli olunması, meteorolojik uyarı ve raporların dikkatle izlemesi önem arz etmektedir" sözleri yer aldı.

KUĞU FIRTINASI UYARISI

Uzmanlar ayrıca vatandaşları bahar mevsiminin ortalarında kuvvetli rüzgar ve yağışlı havayla beraber birkaç günlüğüne kışı geri getiren hava olayı olarak tanımlanan 'kuğu fırtınası'na karşı da ikaz ediyor.

KUĞU FIRTINASI NEDİR VE NE ZAMAN OLUR?

Türk denizcilerinin yüzlerce senelik gözlem ve deneyimlerle oluşturduğu fırtına takvimi kapsamında kuğu fırtınası da yer almaktadır. Bahar mevsiminde olan ve bütün ülkeyi etkisine alan kuğu fırtınası sebebiyle kuvvetli rüzgar ve yağışlı hava, kışı adeta tekrar getirir. Kuğu fırtınası her sene tahmini olarak 16 Nisan'da başlar ve 3 gün sürer. Çoğunlukla 16-17-18 Nisan tarihlerinde etkili olan kuğu fırtınası bazı seneler bir-iki gün kadar farklılık gösterebilir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal