Meteoroloji'den O İllere Kritik Uyarı

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi 5 ile şiddeti yağmur ve kar uyarısında bulundu.

04.12.2017-16:38 - (Son Güncelleme: 04.12.2017-16:18)

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan son değerlendirmeye göre, Sivas, Kayseri, Yozgat, Nevşehir ve Kırşehir, yarın soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Yağmur şeklinde başlayacak yağışlar, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar şeklinde şiddetini arttıracak. Yağışların çarşamba günü akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Mevsim normallerinin üzerinde hissedilen hava sıcaklıklarının da yağışla beraber bu geceden itibaren 12 ile 16 derece düşeceği tahmin ediliyor. Soğuk hava ve kar yağışından dolayı meydana gelebilecek buzlanma, don olayı, görüş mesafesinde daralma ve ulaşımda aksamalara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması için uyarılar yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, pazartesi gününden itibaren Türkiye'nin, kuzeybatı kesimlerinden başlayarak, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Soğuk hava dalgasıyla hava sıcaklıklarının hissedilir derecede 8-12 derece azalarak, mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor.

Bu akşam Kuzey Ege kıyılarında yağışların başlaması beklenirken, pazartesi günü itibarıyla bölge genelinin yağışlı geçmesi öngörülüyor. Salı günü, Çanakkale'nin batı kıyıları hariç bölge genelinin yağmur ve sağanak geçeceği akşam saatlerinden sonra ise Balıkesir'in doğu ve kuzey kesimleriyle Manisa'nın doğusunda karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Çarşamba günü ise ilk saatlerde Balıkesir'in güneydoğu kesimlerinde Dursunbey, Sındırgı çevreleri sabah saatlerinde hafif kar yağışı görüleceği, iç kesimlerde sıcaklığın -2 ila -5 derece arasında seyredeceği öngörülüyor. Perşembe günü sabah saatlerinde özellikle iç kesimlerde sıcaklığın sıfır derecenin altında seyredeceği, don meydana geleceği, soğuk ve yağışlı havanın cuma günü yurdu terk etmesinin beklendiği kaydedildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal