Mesut Yılmaz Oğlunun Ölümünden Sonra Toparlayamadı

Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın vefat haberinin akabinden baş sağlığı mesajları peş peşe geldi. Yaşadığı üzüntüyü ifade eden ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi, 'Genç yaşta kaybettik. Oğlunun ölümünden sonra kendini toparlayamadı' diye konuştu. Yılmaz'ın işadamı oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz, 2017'de intihar etti.

30.10.2020-12:11 - (Son Güncelleme: 30.10.2020-12:22) Mesut Yılmaz Oğlunun Ölümünden Sonra Toparlayamadı

1991-1999 seneleri arasında üç defa başbakanlık üstlenen 72 yaşında olan Mesut Yılmaz, bugün hakkın rahmetine kavuştu.

Hemen hemen iki senedir kanser tedavisi olan Yılmaz'ın ölümü sevenlerini hüzne boğdu.

ANAP GENEL BAŞKANI'NI İBRAHİM ÇELEBİ'DEN TAZİYE MESAJI

Eski Başbakan Yılmaz'ın hayatını kaybettiği haberinin ardından siyasilerin taziye mesajları peş peşe geldi. Mesut Yılmaz'ın ölümünün ardından hüznünü dile getiren ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi, şu ifadeleri kullandı:

'OĞLUNUN ÖLÜMÜNDEN SONRA KENDİNİ TOPLAYAMADI'

'Üzüntü verici bir durum, zaten bekliyorduk yoğun bakımdaydı. Abdurrahim Bey ile ailesiyle sağlığı hakkında bilgi alıyorduk. Anavatan Partisi'nde Özal'dan sonra belli izler bırakan bir devlet adamıydı. Mesut Bey ülkesi için çok büyük fedakarlıklar yaptı. Kendisine zarar verdi ama ülkesine zarar verecek hiçbir icraatın içine girmedi. Genç yaşta kaybettik. Oğlunun ölümünden sonra kendini toparlayamadı. Allah hiçbir babaya böyle böyle bir acı vermesin. Ondan sonra Mesut Bey biraz daha içine kapandı. Kendi iç dünyasına çekilmişti. Biz bu uzun süren yaşam mücadelesini kazanacağını umuyorduk. Karadeniz inadı vardı ama takdiri ilahı.'

NELER YAŞANDI?

Mesut Yılmaz'ın işadamı oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz, Aralık 2017 tarihinde Beykoz Konakları'ndaki evinde cansız bedeni bulunmuştu. Günün ilk saatlerinde koruma polis memurları Beykoz Vilları'ndaki evin kapısını çalmış, bakan olmamıştı.

Koruma Polisleri Yılmaz'a telefonuna da ulaşamayınca, çilingir çağırarak içeri girmişti. Emniyet güçleri, Yılmaz'ı yerde kanlar içinde bulmuştu. İntihar ederek yaşamına son veren Mehmet Yavuz Yılmaz'ın 'Temporal Lob Epilepsi' tedavi olduğu ve ağırlaşan komplikasyonlar sebebiyle yüksek stres altında olduğu bildirilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal