Meral Akşener'in Evinin Önündeki Protesto Yapan Kişilere İlişkin Dava Kararı Açıklandı

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in Üsküdar'daki evinin önünde izinsiz gösteri yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 16 kişinin beraatine karar verildi.

25.04.2019-17:01 - (Son Güncelleme: 25.04.2019-16:39) Meral Akşener'in Evinin Önündeki Protesto Yapan Kişilere İlişkin Dava Kararı Açıklandı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Üsküdar'daki evinin önünde izinsiz gösteri yaptıkları nedeniyle haklarında dava açılan 16 sanığa beraat kararı verilidi.

Anadolu 22. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, tutuksuz 15 sanık avukatlarıyla beraber katıldı. Duruşmada, Meral Akşener'in avukatı da yer aldı.

Duruşmada söz verilen Akşener'in avukatı Meral Alemdar, sanıklar hakkındaki şikayetlerinin sürdüğünü belirtti.

BERAATLERİ TALEP EDİLDİ

Sanıkların avukatı Hatice Akkaya ise müvekkillerinin protesto haklarını kullandığını, hiçbir şekilde aşağılayıcı sarfetmediklerini belirterek, bu sebeple beraatlerine karar verilmesini istedi.

Son sözleri sorulan sanıklar da beraatlerini talep etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme, tutuksuz yargılanmakta olan 16 sanığın "tehdit" ve "hakaret" olarak tanımlanan sözlerinin, yasada suç olarak nitelendirilmemesi sebebiyle beraatlerine karar verdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal