"Medine" Paylaşımı Nedeni ile Yargılanan Berna Laçin Beraat Etti

Berna Laçin'in yaptığı "Medine" paylaşımı nedeni ile yargılandığı davada karar verildi. 1 seneye kadar hapsi istenen Laçin, beraat etti.

19.02.2019-12:59 - (Son Güncelleme: 19.02.2019-12:54) "Medine" Paylaşımı Nedeni ile Yargılanan Berna Laçin Beraat Etti

Sosyal medya sayfasında yaptığı 'Medine' paylaşımı sebebi ile hakkında, "Halkın bir bölümünün benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçlaması ile 1 seneye dek hapis cezası talep edilen oyuncu Berna Laçin hakkında beraat kararı çıktı.

SUÇ UNSURU BULUNMADI

İstanbul Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına Berna Laçin Eşiz gelmedi. Laçin'i avukatı temsil etti. Laçin'in Avukatı Bekir Sinan Akboğa, yazılı savunma vererek müvekkilinin beraatine karar verilmesini istedi. Mahkeme, sanığın üstüne atılı suçun unsurları olmadığı sebebi ile beraatine karar verdi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamede, Berna Laçin Eşiz'in çocuklara dönük cinsel istismar ve öldürme eylemlerinin tartışıldığı dönemde sosyal medya sayfasında 3 Temmuz 2018'de idam cezası ile alakalı paylaşım yaptığı, bu paylaşımın muhtelif sosyal medya sayfalarında yoğun tepkilere sebep olduğu, bunun ardından şüpheli hakkında soruşturma açıldığı bildirildi. İddianamede Laçin'in "Halkın bir bölümünün benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 1 seneye dek hapis cezası ile cezalandırılması talep edilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal