Konya'nın Karapınar İlçesinde 3 Günde 2 Obruk Oluştu

Konya'nın Karapınar ilçesinde 3 gün arayla 2 yeni obruk oluştu. Belediye ekipleri obrukların etrafını tel örgülerle kapattı.

19.02.2019-12:52 - (Son Güncelleme: 19.02.2019-12:46) Konya'nın Karapınar İlçesinde 3 Günde 2 Obruk Oluştu

Konya'nın Karapınar ilçesinde 3 gün arayla 2 yeni obruk meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Reşadiye Mahallesi Yedikuyu Mevkisi'nde cuma günü 4 metre çapında 20 metre derinliğinde oluşan obruk, etraftakileri tedirgin etti. Obruğun çevresi, ihbar ardından olay yerine giden Karapınar Belediyesi birimleri tarafından tel örgüyle çevrildi.

Aradan 3 gün geçmesinin ardından aynı mahallenin Eşeli Mevkisi'nde de yeni bir obruk meydana geldi. Yonca ekili tarlada oluşan 7 metre çapında, 10 metre derinliğindeki obruk, tarlanın 100 metre ilerisinde evi olan Latif Karakaya tarafından görüldü.

Latif Karakaya, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Eşeli Mevkisi'ndeki obruğun gece saat 03.00 civarında oluştuğunu ifade etti.

Gece saatlerinde köpeklerin devamlı havlaması ardından evinden dışarı çıktığını aktaran Karakaya, önce hırsız geldiğini zannettiğini fakat olumsuz bir şey göremeyince yeniden eve döndüğünü söyledi.

"Akşamları evde otururken gelen sesleri hissediyoruz"

Karakaya, obruğu sabah fark ettiğini söyleyerek şunları söyledi:

"Köpekler yeraltındaki sarsıntıyı hissetmiş olacaklar ki uzun zaman havladılar. Hemen uyanıp dışarı gittim. Hayvan beslediğimiz için hırsız geldiğini zannettik. Sabah olunca komşuma ait yonca ekili tarlada obruğu fark ettik. Obruk yaklaşık 7 metre çapında, 10 metre derinliğinde. Obruğun daha da genişleyeceğini düşünüyorum. 8 ay önce bu tarlaya 200 metre mesafedeki bana ait tarlada da obruk meydana gelmişti. Bu bölgede birkaç obruk var. Tedirginlik, korku olsa da yaşamak zorundayız. Obruk olsa da tarlalarımızı ekmek zorundayız. Her ne kadar tehlikeli olsa da yapacak başka hiçbir işimiz yok."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal