Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Mecliste Tasarı Kabul Edildi

Aralarında İstanbul, Karadeniz Teknik, İnönü, Selçuk, Gazi, Anadolu ve Erciyes'in de bulunduğu bazı üniversitelerin bölümlerini, yeni üniversitelere bağlayan yasa tasarısı TBMM'de kabul edildi.

09.05.2018-14:27 - (Son Güncelleme: 09.05.2018-14:22) Mecliste Tasarı Kabul Edildi

Aralarında İstanbul,  Karadeniz Teknik, İnönü, Selçuk, Gazi, Anadolu ve Erciyes'in de bulunduğu bazı üniversitelerin bölümlerini, yeni üniversitelere bağlayan yasa tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi.

Meclis'te kabul edildi! Büyük üniversiteler bölündü

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda, 4'ü vakıf olmak üzere 20 yeni üniversite kurulmasını öngören; aralarında İstanbul, Gazi, Anadolu, Karadeniz Teknik, İnönü, Selçuk, Erciyes üniversitelerinin de yer aldığı bazı üniversitelerin bölümlerini yeni kurulacak üniversitelere bağlayacak olan kanun tasarısı kabul edilerek yasalaştı.

TASARININ İLK BÖLÜMÜ KABUL EDİLDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda, 4'ü vakıf olmak üzere 20 yeni üniversite kurulmasını sağlayacak olan aralarında İstanbul, Gazi, Anadolu, Karadeniz Teknik, İnönü, Selçuk, Erciyes'in de bulunduğu bazı üniversitelerin bazı bölümlerini, yeni üniversitelere bağlaması planlanan tasarının 1-8. maddelerini kapsayan ilk bölümü kabul edildi.

16 DEVLET ÜNİVERSİTESİ KURULUYOR

Kabul edilen maddelere göre, Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, MalatyaTurgut Özal Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa, AnkaraHacı Bayram Veli Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi adlarıyla 16 devlet üniversitesi kuruluyor.

4 YENİ VAKIF ÜNİVERSİTESİ KURULDU

Öte yandan, Ankara Medipol Üniversitesi, İstanbul Atlas Üniversitesi, Semerkand Bilim ve Medeniyet Üniversitesi, İzmirTınaztepe Üniversitesi adıyla dört yeni vakıf üniversitesi açılıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;