Kütahya'da FETÖ Şüphelileri Yüklü Miktarda Parayla Yakalandı

Kütahya'da FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik 'gaybubet evleri'ne düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 21 şüpheliden 11'i tutuklandı.

13.10.2020-12:40 - (Son Güncelleme: 13.10.2020-12:27) Kütahya'da FETÖ Şüphelileri Yüklü Miktarda Parayla Yakalandı

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 2 aylık teknik ve fiziki takibin ardından geçen hafta Cuma günü örgütün firarilerinin saklandığı 'gaybubet evleri'ne eş zamanlı olarak baskın düzenlendi.

Operasyonda 21 kişi gözaltına alınırken, firari şüphelilerin sahte kimlik kullandığı anlaşıldı. Evlerde yapılan aramalarda çok sayıda cep telefonu, deterjan kutusunda gizlenmiş SIM kartlar, peynir kutusuna gizlenmiş dolar ve euro ele geçirildi. Paraların 18 bin 720 dolar, bin 250 euro ve 58 bin TL olduğu belirlendi.

11 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Şüpheliler, Kütahya Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden aralarında örgütün para kasası olduğu belirlenen ve örgütün öğrenci yurdunda muhasebeci olan Y.U., Adana ablası olduğu tespit edilen E.K., Kütahya ablası N.T. ve Polis Akademisi abisi olduğu iddia edilen S.Ç.'nin de aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal