Kuraklık Tehlikesi Kapıda! Meteoroloji Haritayı Açıkladı

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda su sorununa yönelik tavsiyelerde bulunması üzerine kuraklık ülke gündeminde konuşulmaya devam ediyor.

06.12.2020-02:01 - (Son Güncelleme: 06.12.2020-02:02) Kuraklık Tehlikesi Kapıda! Meteoroloji Haritayı Açıkladı

Türkiye'de yağışların azalması ile başlayan 'meteorolojik kuraklık' kısa zamanda barajlarda etkisini gösterdi. Sonbahar aylarında beklenen yağışların düşmemesi' 'tarımsal kuraklık' tehlikesini beraberinde getiriyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıkladığı harita ile Ağustos ve Ekim aylarında yaşan kuraklık boyutunun tehlikesini gözler önüne serdi.

Uzmanlar, kuraklığı mevsimsel hava olaylarının etkisine bağlamasının yanı sıra bu duruma corona virüs salgınını ve bilinçsiz su tüketimi ekliyor.  

'KURAKLIK TEHLİKESİ BULUNAN BÖLGELER'

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan haritaya göre Orta Karadeniz olağanüstü ve çok şiddetli kuraklık riskinde yer alırken. 3 aylık dönemde Samsun ilinde 'çok şiddetli kuraklık' yaşandığı belirtildi.

Haritaya göre, Orta Anadolu'da birçok ilde 'olağanüstü kuraklık' yaşanırken, Doğu Anadolu bölgesinde de birçok ilde 'çok şiddetli kuraklık' yaşandığı görülüyor.

Kuraklık riski Ege bölgesine ilerledikçe normal seviyeye düşerken Türkiye'nin nüfusu en kalabalık il olan İstanbul'da hafif kuraklık ön plana çıkıyor.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal