Korona Virüs Şüphesiyle Ankara'ya İnen İran Uçağındaki Yolcular Gözlem Altında Tutulacak

Sağlık Bakanı Koca, yeni tip korona virüs şüphesiyle Esenboğa Havalimanı'na iniş yapan uçaktaki yolcuların 14 gün müşahade altında kalacağını bildirdi.

25.02.2020-14:24 - (Son Güncelleme: 25.02.2020-14:44)

Tahran'dan İstanbul'a gelen uçak, yeni tip korona virüs (Kovid-19) şüphesiyle Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptı. Uçaktaki 17 yolcuda korona virüs olmasından şüphe ediliyor.

Yapılan açıklamaya göre, TK 8VÇ sefer sayılı 132 yolcu kapasiteli uçak, Ankara Esenboğa Havalimanı'na saat 10.29'da iniş yaptı. Tahran'dan İstanbul'a hareket eden uçaktaki yolcuların ön muayeneleri Sağlık Bakanlığının, Ankara Sağlık Müdürlüğü ve Bakanlık yetkililerinin sağladığı destekle gerçekleşti.

İran'dan gelen ve vücut sıcaklığı sınır üstünde ölçülen toplam 17 kişide korona virüs olmasından şüphe ediliyor. Saat 12.30 itibarıyla Sağlık Bakanlığı ekipleri, ikinci bir denetleme için uçağa giriş yaparken yapılan sağlık taraması devam ediyor.

"YOLCULAR 14 GÜN GÖZLEM ALTINDA TUTULACAK"

Sağlık Bakanı Koca, konuya yönelik "İran'dan dönmek isteyen Türk vatandaşları için düzenlenen seferle ülkemize gelenler 14 gün süreyle gözlem altında tutulacak. THY'ye ait uçakla gelen 132 Türk yolcu ve mürettebat karantina için Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesine nakledilecektir. Ülkemizde yeni Korona virüs vakasına rastlanmamıştır. Ülkemizi bu hastalıktan korumak için azami çaba sarf etmekteyiz." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal