Kızı Dağa Kaçırılan Baba, Evlat Nöbetini İzmir'de Sürdürüyor

Terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan kızına kavuşabilmek amacıyla Diyarbakır'daki oturma eylemine katılan fakat sağlık problemleri sebebiyle evinin bulunduğu İzmir'e dönen Mehmet Laçin, HDP İl Başkanlığı önünde nöbet tutmaya başladı.

10.03.2020-15:50 - (Son Güncelleme: 10.03.2020-16:02)

Terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan kızına kavuşabilmek amacıyla HDP İzmir İl Başkanlığı önünde nöbet tutmaya başlayan Mehmet Laçin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lise öğrencisi kızı Gamze Laçin'in 2011'de dağa kaçırıldığını kaydetti.

Kızına kavuşmak için Diyarbakır'da 4 ay nöbet tuttuğunu dile getiren Laçin, rahatsızlığı sebebiyle İzmir'e dönmek zorunda kaldığını ve geçirdiği baypas ameliyatının ardından 10 Şubat'ta HDP İzmir İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptığını anımsattı.

Laçin, kızını almaya kararlı olduğunu vurgulayarak, "HDP'ye 3 hafta süre vermiştim. 'Bu sürede kızım gelmezse ben yine buradayım' dedim. Kızımı getirmediler. Ben de nöbete bıraktığım yerden devam ediyorum. Yağmur altında eylemimi sürdürüyorum. Yağmur değil taş da yağsa durmak yok." Şeklinde konuştu.

Kızına kavuşmadan HDP'nin önünden ayrılmayacağının altını çizen Laçin, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Teslim olan çocukların evine gidip ziyaret ettim. Kaçırılan çocuklar, 'Bizi okuldan aldılar, hafta sonu pikniğe götüreceğiz dediler, baktık HDP binasındayız. Pikniğe götüreceklerini söylediler, gözümüzü açtık ki sınırı geçmişiz.' diyorlar. Diğer tarafta HDP'liler 'Sizi işe göndereceğiz' diye çocukları HDP Diyarbakır binasından Kandil'e götürüyor. Benim kızım da Kocaeli'de HDP üyesi dayısı tarafından HDP'ye teslim edilip dağa kaçırıldı. Ben o anda kızım Kandil'de sanıyordum ama 4 ay İstanbul'da HDP binasında eğitim almış. Kızımla beraber eğitim alan itirafçı bana bunu Diyarbakır'da söylemişti."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal