Kimyasal Silah Nedir? Kimyasal Silah Olarak Bilenen Gazlar Nelerdir?

Savaşlarda kullanılan ve özellikle Suriye İç Savaşında çokça gündem olan ve dünya komu oyunda yer edinen Kimyasal Silah Nedir? Kimyasal Silah Olarak Bilenen Gazlar Nelerdir? sorularının cevapları haberimizde…

15.01.2019-16:45 - (Son Güncelleme: 15.01.2019-16:43) Kimyasal Silah Nedir? Kimyasal Silah Olarak Bilenen Gazlar Nelerdir?

Kimyasal silah, kimyevi maddelerden yapılan zehirli ve insanlarda fiziki ve psikolojik tahribata yol açan silah çeşididir.

İlk kimyasal silah Fransızlar tarafından 1. Dünya Savaşında kullanılmıştır. 1925 yılında yapılan Cenevre Antlaşması ile bu gazların kullanımı yasaklanmıştır.

Kimyasal Silah olarak bilinen Gazlar ise şunlardır;

Boğucu Gazlar; Solunum sistemine etki eder. Kanda bulunan oksijen oranını azaltır. Bu gazın etkisinde kalan insanlar oksijen eksikliğinden yaşamını yitirir. Bu gaz ise Fogen ve Difosgen gazlarıdır.

Yakıcı Gazlar; Sinir sistemine etki eder. İnsanda denge kaybına neden olur ve direkt öldürür. Genellikle kokusuzdur. Bu gazlar ise Salin Gazı, Tabum ve Soman, Kan Zehirleyici Madde, V Maddeleri, Hidrojen Siyanür, Arsin’dir.

Kusturucu Gazlar; Daha çok açık alanda kullanılır ve savaş alanlarında pek kullanılmaz. Gözlerde tahrişe sebep olur. Sonrasında burundan aşırı sıvı çıkması ve kusmaya neden olur. Etkisi ise30 dakika ile 3 saat arası sürebilir. Bu gazlar ise Difenilklorarasin, Adamzit, Diffenilsiyanonarsin.

Karışıklık Önleyici Gazlar; Toplumsal olaylarda kullanılan gaz çeşididir. Göz yaşartıcı gaz sınıfı olarak ta geçer. Bu gazlar ise CNC, CNS, CNB, BBC ve CS; Biber Gazı olarak geçer.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal