Kılıçdaroğlu'ndan Emeklilik Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, erken yaşta emeklilik ile ilgili açıklama yaptı.

22.10.2018-11:31 - (Son Güncelleme: 22.10.2018-11:14) Kılıçdaroğlu'ndan Emeklilik Açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, erken yaşta emeklilik ile ilgili açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, Emek Çalıştayı’nda çarpıcı açıklamamlar yaptı. Kılıçdaroğlu, "38 yaşında emeklilik zaten olmaz. Hiç kimse çıkmaz ortaya zaten '38 yaşında emekli olmak istiyorum' diye. Ama 'bir hak sahibiysem ben bu hakkı kullanmak isterim' diyor. 750 milyar lira açık olacakmış. Bu rakam gerçekçi değildir" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde;

''Kayıt dışı çalışmayla mücadele iktidarların görevidir. Onlara en büyük desteği sendikalar ve STK'lar verir. Bir, kişi çalışıyor ama hiçbir kaydı yoktur. İki, kişi çalışıyor ama 1-2 hafta üzerinden prim ödeniyordur. Üç, ayda beş bin alıyorsa asgari ücret üzerinden prim ödeniyordur. 3.havaalanında çalışan işçilerin taleplerinden biri bizim aylıklarımızı bankaya yatırındı. Bu kayıt dışı çalıştırıyorlar, sigorta primlerimizi yatırmıyorlar demek. Bu talebin gereği yerine getirilmedi.

99'un başında 2 milyar olan açığın düşmesi lazım önlemlerle. Emeklilik yaşı yükselmiş, aylıklar düşmüş açığın kapanması lazım. Ama tam tersi açık büyüdü. 2017 16 milyar 700 milyon lira. Yeni ekonomi programında açıkladıkları rakam. 2018 21 milyar 500 milyon, 2019'da 28 milyar 100 milyon lira sosyal güvenlik sistemi açık verecek.''

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal