Kılıçdaroğlu'dan HDP'ye Destek Çağrısı!

2014 yılında Kobani olaylarını bahane ederek halkı galeyana getiren ve yurt içinde kaos yaşanmasına yol açan HDP'li isimlerin gözaltına alınmasına CHP'den destek geldi. Kılıçdaroğlu, İyi Parti ve Saadet Partisi'ne seslenerek HDP'ye ziyaret çağrısında bulundu.

26.09.2020-10:46 - (Son Güncelleme: 26.09.2020-11:26) Kılıçdaroğlu'dan HDP'ye Destek Çağrısı!

Kobani olayları soruşturmasında HDP'ye arka çıkan ana muhalefet partisi, İyi Parti ve Saadet Partisi'ne de çağırarak terör örgütünün siyasi kanadına arka çıktı.

HDP'Lİ İSİMLER
Kobani olayları soruşturmasında hakkında gözaltı kararı çıkarılan 82 kişi arasından bulunan ve tanınan isimler şunlardır: HDP Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Alp Altınörs, Ali Ürküt, Altan Tan, Gülfer Kaya, eski milletvekilleri Nazmi Gör, Ayla Akat Aka, Emine Ayna, Sırrı Süreyya Önder, Beyza Üstün, Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen de bulunuyor.

KILIÇDAROĞLU HAREKETE GEÇTİ

HDP'ye geçmiş olsun dileklerini sunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün HDP'yi arayıp bu operasyonun siyasi amaç taşıdığını söyledi.

CHP'li İlhan Cihaner de Meclis'e çağrıda bulunarak, Millet İttifakı'na seslendi.

Cihaner, CHP lideri Kemal Kılıçdoğlu, İyi Parti lideri Meral Akşener, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ve TİP Genel Başkanı Erkan Baş'a ''HDP’yi ziyaret ederek hukuksuz gözaltıları kınamanız; siyasete, barışımıza, birliğimize sahip çıkmanız, olası ittifakların halka mal edilmesi için hayati bir müdahale olacaktır'' çağrısında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal