Kaz Dağlarında Zeytin Ağaçları Arsında Yükselen Villalar Dikkat Çekti

Kaz Dağlarında ağaçların arasında yükselen villalar dikkat çekiyor.

05.10.2019-10:10 - (Son Güncelleme: 05.10.2019-10:11)

Kaz Dağlarında, Babakale’den Ayvalık’a kadar olan kıyı şeridini kapsayan bölgede, ağaçların arasında yükselen villalar havadan görüntülendi.

Kaz Dağlarında yaklaşık 2,5 milyon zeytin ağacı kesilerek inşa edilen villaların SİT alanında kaldığı belirlendi.

SİT alanında yükselen villalar için bazı kesimlerin ses çıkarmaması dikkatlerden kaçmadı.

SİT alanının yok edilip villaların inşaatının yapıldığı Küçükkuyu Belediye Başkanı CHP'li Cengiz Balkan, iddialar üzerine açıklama yaptı. Balkan yaptığı açıklmada bölgenin imar izninin kendisinden önceki belediye tarafından verildiğini belirtti.

Kaz dağlarında yaşayan ve bölgeye gelerek açıklamalarda bulunan Çanakkale Çevre ve Doğa Dernekleri Federasyonu Başkanı Bünyamın Nami Toka, "Bu sahillerde eskiden, zeytin ağaçlarının içinde birer ikişer ev vardı. Ama şimdi görüyoruz ki; evlerin arasında zeytin ağaçları birer ikişer tane kalmışlar. Pirana balıkları, ne varsa ona hücum eder ve çok kısa sürede yok ederler. Eskiden sahilde sadece 3-5 evin olduğu bir yoldan geçerken şimdi ise Kaz Dağları’nın zirvelerine doğru giden ve büyük bir hücum şeklinde varlığını devam ettiren bir rant yağmasını görüyoruz. Bizim de çevrecilerimize sözümüz şudur; Ayvacık, Bayramiç, Küçükkuyu ve Edremit’e kadar giden bölgenin hepsi CHP’li belediyeler. Bu belediyelerin hepsine sözümüz şu ki; Kaz Dağları’nı ranta kurban etmeyin." açıklamasında bulundu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal