Kayyum Kararının Ardından Gelen Eleştirilere AK Parti'den Cevap

HDP'li 3 büyükşehir belediye başkanının vazifeden alınmasına tepki gösteren CHP'lilere sert sözlerle yüklenen AK Parti Grup Başkanvekili Turan, "Günümüzdeki CHP ile Atatürk'ün CHP'si arasında sadece isim benzerliği var" dedi.

19.08.2019-14:17 - (Son Güncelleme: 19.08.2019-14:11) Kayyum Kararının Ardından Gelen Eleştirilere AK Parti'den Cevap

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediye başkanlarının İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasına tepki gösteren CHP'ye sert sözlerle yüklendi.

Turan, Twitter sayfasından paylaştığı açıklamada, "3 belediyeye teröre destek gibi en ağır gerekçelerle kayyım atanıyor. İlk tepki HDP'den değil de bayrağındaki oklarda devletçilik, milliyetçilik ve halkçılık olan Atatürk'ün partisi CHP'den geliyor. Günümüzdeki CHP ile Atatürk'ün CHP'si arasında sadece isim benzerliği var!" sözlerini kullandı.

BİR TEPKİ DE EKREM İMAMOĞLU'NA

AK Partili Turan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun HDP'li belediyelere kayyum atanmasına dönük olarak attığı tweet'e de tepki gösterdi.

İmamoğlu'nun "31 Mart Yerel Seçimlerinde halkın oylarıyla seçilmiş Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevlerinden alınarak yerlerine kayyum atanması demokrasiyle ve demokratik teamüllerle izah edilemez. Halkın iradesini yok saymak kabul edilemez" sözlerine yer verdiği paylaşımı alıntılayan Turan, "Kayyum" değil "Kayyım" notunu yazdı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal