Katar Krizinde Tek Çare Türkiye

Yedi ülkenin diplomatik ilişkilerini kestiği Katar için bugün neredeyse çevresindeki tüm hava sahaları kapanıyor. Buna göre Katar uçakları Türkiye ve İran hava sahalarını kullanarak avrupaya uçabilecekler

06.06.2017-11:47 - (Son Güncelleme: 06.06.2017-12:21) Katar Krizinde Tek Çare Türkiye

Dar bir rotaya sahip olan Katar Havayolları uçakları, İran üstünden devam ediyor ve Türkiye üstünden uçuyor.

Suudi arabistan ve Bahreyn'in de bugün hava sahalarını kapatmaları bekleniyor. Katar'dan yapılan son açıklamada, komşularına ittifak çağrısı yapıldı. Problemin halledilmesi için iletişime geçmeyi beklediklerini ifade eden Doha yönetimi, herhangi bir karşılıkta bulunmayacağını söyledi.

ARAPLAR KATARLA İLİŞKİLERİNİ KESMİŞTİ

İçlerinde Bahreyn, Suudi Arabistan, Yemen, Birleşik Arap Emirlikleri, Maldivler, Libya'nın doğu bölgesindeki hükümet ve Mısır'ın da yer aldığı bazı Arap ülkeleri 5 Haziran'da Katar ile diplomatik ilişkileri bitirdiklerini söylemiş, neden olarak da 'Katar'ın terör örgütlerini desteklemesini' öne sürmüştü.

Katar bu suçlamaları kabul etmezken ülkenin borsası Pazartesi günü yüzde 7.2'lik bir düşüşle kapanmıştı.

Bu ülkelerin Katar uçaklarına hava sahalarını kapatmalarından sonra Katar'dan hareket edip batıya uçacak olan uçakların, komşu ülkelerin etraflarından geçmesi gerekecek.

AP'ye açıklama yapan Somalili bir yetkili, ülkelerinin hava sahasını kullanan Katar'ın uçaklarının miktarında Pazartesi büyük ölçüde bir artış yaşandığını kaydetti.

Katar'ın başkenti Doha'da yer alan ve bölgenin en büyük havaalanlarından birisi konumunda bulunan Hamad Uluslararası Havaalanı ve Qatar Havayolları'nın bu yasaktan büyük ölçüde etkilenmesi ön görülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal