Kafeler Müşteri Kabul Edebilecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından merakla beklenen sorunun cevabı belli oldu...

18.11.2020-09:58 - (Son Güncelleme: 18.11.2020-10:26) Kafeler Müşteri Kabul Edebilecek mi?

Restoran ile kafelerde, 10.00-20.00 saatleri arasında yalnızca paket servis ve gel-al hizmeti sunabilecek.

İçişleri Bakanlığı aracılığıyla yayımlanan "Koronavirüs Yeni Tedbirler" konulu genelgede; restoran, pastane, lokanta, kafeterya, kafe benzeri yeme içme yerleri, 10.00-20.00 saatleri arasında yalnızca paket servis ile gel-al hizmeti sağlayabilecek. Saat 20.00'den sonra sadece paket servis olacak hizmet sağlayacak.

İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde verilen kararlar doğrultusunda yeni koronavirüs önlemlerinin yürütülmesi için valiliklere genelge yolladı.

İçişleri Bakanlığı aracılığıyla yayımlanan "Koronavirüs Yeni Tedbirler" konulu genelgede şu ifadeler kullanıldı:

10.00-20.00 ARASINDA GEL-AL VE PAKET SERVİSİ YAPACAK

Restoran, pastane, lokanta, kafeterya, kafe benzeri yeme içme yerleri 10:00 - 20:00 saatleri arasında yalnızca paket servis ya da gel al hizmeti sunacak şekilde açık olacak.

20.00'DAN SONRA YALNIZCA PAKET SERVİS

Lokanta, restoran ya da online yemek sipariş firmaları tarafından saat 20:00 den sonra yalnızca telefonla veya online sipariş üzerine paket servis hizmeti sunabilecek.

DİNLEME TESİSLERİ SINIRLAMALARDAN MUAF TUTULACAK

İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları tarafından tek tek düzenlenmek ve yerleşim sahasında olmamak koşuluyla şehirlerarası karayolları kıyısında yer alan ve şehirlerarası toplu ulaşım ya da lojistik amaçlı araçlara hizmet sunan dinleme tesislerindeki yeme içme yerleri sınırlamalardan istisna olacak.

20 KASIM'DA YÜRÜRLÜĞE KONACAK

Genelgeye bakıldığında, koronavirüs salgınıyla mücadeleye yönelik yeni önlemler 20 Kasım Cuma saat 20.00'den geçerli olacak şekilde yürürlüğe konacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal