"Kadınların Adet Olması Hastalıktır" Diyen İbrahim Emiroğlu Görevden Alındı

İzmir'de katıldığı bir etkinlikte "Kadınların adet olması hastalıktır. Tedavi edilmelidir" diyen Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. İbrahim Emiroğlu görevden alındı.

08.12.2018-18:50 - (Son Güncelleme: 08.12.2018-18:54)

İzmir Güzelbahçe'de müftülük tarafından yapılan bir etkinlikte gerçekleştirdiği konuşmada "Adet olmak hastalıktır, tedavi edilmelidir" dediği iddia edilen Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Mevlana Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. İbrahim Emiroğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü tarafından vazifesinden alındı.

SÖZLERİ REKTÖRLÜĞÜ DE RAHATSIZ ETTİ

Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu'nun açıklamasında yer verdiği öne sürülen sözleri rektörlüğü de rahatsız ettiği bildirilen açıklamada, "Dokuz Eylül Üniversitesi, Mevlana Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu, 22 Kasım 2018 tarihinde Güzelbahçe Müftülüğü tarafından yapılan bir konferansa, Rektörlüğümüzden izin almaksızın ve Rektörlüğümüzü bilgilendirmeden konuşmacı olarak katılmıştır. Konferans çerçevesinde Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu'nun konuşmasında söylediği öne sürülen bazı sözler yerel ve ulusal medyada yer almıştır. Bu hal bütün kamuoyunun tepkisini topladığı gibi Rektörlüğümüzü de rahatsız etmiştir." sözleri kullanıldı.

"GÖREVİNDEN ALINDI"

Meselenin geldiği noktanın üniversitenin kurumsal kimliğine zarar verir aşamaya vardığı söylenen açıklama şöyle devam etti:

"Mevzuat kapsamında üniversitemiz içinde de bir inceleme/soruşturma açılmış ve Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu, hem hukuki sürecin selameti hem de kurumsal faaliyetlerin sekteye uğramaması amaçlı merkez müdürlüğü vazifesinden alınmıştır. Dokuz Eylül Üniversitesi, kurulduğu günden bu yana, köklü geçmişinden topladığı güçle, akıl ve bilimin ışığında yaptığı çalışmalarıyla ulusal ve uluslararası seviyede başarılara imza atmış, varlığını Türkiye'nin ilerleyişine vakfetmiş, sayısız bilim insanı çıkarmış ve 3 bin 500'ü geçen akademik çalışanı olan çok büyük bir eğitim kurumudur. Üniversitemiz kimliğini taşıyan her öğretim mensubunun; kamusal alanda ve halka açık etkinliklerde fikirlerini söylerken sağduyulu davranması lazımdır. Dokuz Eylül Üniversitesi, anayasaya bağlı, temel hak ve özgürlüklere saygılı, her türlü ayrımcılığa karşı bir eğitim kurumudur. Üyelerinden de aynı hassasiyetleri göstermesini talep etmektedir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal