KADEM: Kılıçdaroğlu Özür Dilesin

KADEM, lideri Kılıçdaroğlu'nun Meclis Genel Kurul'daki konuşmasında, kadın milletvekiline karşı kullandığı sözlerine tepki gösterdi.

24.04.2018-13:13 - (Son Güncelleme: 24.04.2018-13:10) KADEM: Kılıçdaroğlu Özür Dilesin

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, TBMM'nin açılışının 98. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle özel gündem ile toplanan Genel Kurul'daki yaptığı konuşmasında, kadın milletvekiline karşı kullandığı sözlerine tepki gösterdi.

KADEM tarafından yapılan yazılı açıklamada, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, dün Genel Kurul'da yaptığı konuşmada kadın milletvekillerine karşı ayrımcı bir dil kullandığı vurgulayarak, şu şekilde konuştu:

"CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun sıkça başvurduğu kadına karşı nefret ve ayrımcılık barındıran diline artık yeter diyoruz. Daha önce şiddet konusunda çok problemli bir açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, 'Erkek iş bulamayınca ne yapacak, eşini dövecek' şeklinde konuşmuş ve kadına yönelik şiddeti toplumsal koşullara bağlayarak meşrulaştırmıştı. En son Cumhuriyet'in 98. yıl dönümü nedeniyle Meclis'de yapılan 23 Nisan oturumunda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu'nun hedefinde yine kadınlar vardı. Kılıçdaroğlu konuşmasına itiraz eden kadın milletvekillerine 'Evde misin?' 'Mahallede misin?', 'Dedikoducu' tanımlamaya çalışarak aşağılamaya çalıştı ve kadın milletvekillerine adeta 'Meclis'te ne işiniz var, evinize gidin' dedi. TBMM kürsüsünden kadınlara 'had bildirme' utancına bir kez daha görmek istemiyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu'nun, adabımuaşeretten uzak, ayrımcı, ötekileştirici ve kadını aşağılayan cinsiyetçi dilini millete şikayet ediyor ve kendisini özür dilemeye davet ediyoruz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal