İzmir'de Aşırı Yağışlardan Sonra Ortaya Çıkan Görüntü Vatandaşı Korkuttu

İzmir'de etkisini gösteren şiddetli yağmurlar sel ve su baskınlarına neden olurken, Menderes ilçesine bağlı Karakuyu Mahallesi'nde meydana gelen derin obruklar vatandaşta korkuya neden oldu.

15.01.2019-11:32 - (Son Güncelleme: 15.01.2019-11:22) İzmir'de Aşırı Yağışlardan Sonra Ortaya Çıkan Görüntü Vatandaşı Korkuttu

İzmir'de etkisini gösteren şiddetli yağmurlar sel ve su baskınlarına neden olurken, Menderes ilçesine bağlı Karakuyu Mahallesi'nde meydana gelen derin obruklar vatandaşta korkuya neden oldu. Yetkililer bölgeye gelerek incelemeler yaptı.

1 AYDA YAĞACAK YAĞMUR 3 GÜNDE YAĞDI

İzmir'de şiddetli yağış hemen hemen tüm bölgeyi etkisi altına almış ve bazı yerelrde su baskınlarına neden olmuştu. Geçtiğimiz senenin ortalamasına göre bir ayda yağması gereken yağmurların 3 günde yağması, bazı ilçelerde de sel felaketine neden oldu. Aşırı yağışlar sebebi ile hala binlerce dönüm arazilerde gölleri andıran su birikintileri meydana geldi.

MEYDANA GELEN DERİN OBRUKLAR VATANDAŞTA ENDİŞE YARATTI

Şiddetli yağışlar, Menderes ilçesi Karakuyu Mahallesi'nde de kendini gösterdi. Yağmur sebebi ile bu ilçede de tarım arazileri sulara gömüldü. Sağanakla beraber meydana gelen derin obruklar ise bölgedeki vatandaşları endişeye sevk etti. Korkutan görüntülerden sorna bazı vatandaşlar bölgeye geldi ve meydana gelen obrukları yerinde gördü. Derinliği kaç metre olduğu tespit edilmeyen obruklar hakkında İlçe Tarım Müdürlüğüne bağlı ekipler de bölgede incelemeler yaptı. İlk kez obruk gören bazı vatandaşlar ise öz çekim yaptı ve görüntüleri sosyal medya hesapları üzerinden yayınladı.

'BU YAĞMURLAR İÇİN KURBAN KESMEMİZ LAZIM'

Menderes Karakuyu Mahallesi Muhtarı Mustafa Coşkun, bölgede en son 12 sene önce yağan yağmur nedeni ile obrukların meydana geldiğini belirterek, 'Korkulacak bir durum söz konusu değil. Bu yağmurlar tarım arazilerimiz için yer altındaki sularını besliyor. Bu yağmurlar için kurban kesmemiz lazım. Yağmur suyu çekildikten sonra obruk kapatılabilir' ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal