Tunceli'nin Ovacık İlçesinde Binalar Kardan Görünmez Oldu

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde kar kalınlığı 3 metreye ulaştı. Şehirdeki evler adeta kardan görünmez oldu.

15.01.2019-11:15 - (Son Güncelleme: 15.01.2019-11:09) Tunceli'nin Ovacık İlçesinde Binalar Kardan Görünmez Oldu

Son senelerin en fazla kar yağışının olduğu Tunceli'nin Ovacık ilçesinde kar kalınlığı 3 metreye ulaştı, okullar, bazı kamu kurum binaları ve evler hemen hemen görünmez duruma geldi. Evlerinin önlerinde küreklerle karların arasından yol yapan insanlar, uzun seneler ardından ilk kez böyle bir kış mevsiminin olduğunu ifade etti.

BİNALAR GÖRÜNMEZ HALE GELDİ

Türkiye çapında bir çok il gibi Tunceli'de son senelerin en sert kışlarından birini yaşıyor. Şehirde bazı ilçelerde kar kalınlığı 2 metreye, Ovacık ilçesinde ise 3 metreye ulaştı. Yoğun kar yağışının yaşamı kötü etkilediği Ovacık'ta, bir çok ev ve okulunda içlerinde olduğu binalarda hemen hemen görünmez duruma geldi.

HAVA SICAKLIĞI EKSİ 30'LARA KADAR DÜŞTÜ

Binaların ilk katlarının kara gömüldüğü ilçede gece eksi 30'lara dek düşen hava sıcaklığı sebebi ile ise insanlar zor anlar yaşıyor. Evlerinin önlerinde küreklerle karların arasından yol yapan insanlar, uzun senelerden sonra ilk kez böyle bir kış mevsiminin olduğunu söyledi.

"BALKONLARDAN KAR ATA ATA BIKTIK"

Bir çok insan kar ve soğuk hava sebebi ile meydana gelen problemleri dile getirirken, bazıları da kar yağışından sebeple duyduğu memnuniyeti ifade etti. Evi kardan kaybolan Nuri Sürgün, "Kış çok zor. Çok problem yaşıyoruz. Evimiz tek katlı. Öbür yandaki  balkonumuz kar altında kaldı. Balkonlardan kar ata ata sıkıldık. Bacalarımız kardan yıkılmak üzere. Koşullar çok zor" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal