İYİ Parti'de Kılıçlar Çekildi

Meral Akşener ile Koray Aydın ciddi bir gerilim yaşıyor. İkisi arasında gün yüzüne çıkarılmak istenmeyen bir çekişme var. Kılıçlar çekilmiş durumda.

07.10.2020-10:39 - (Son Güncelleme: 07.10.2020-12:07) İYİ Parti'de Kılıçlar Çekildi

İYİ Parti siyasi partiden ziyade siyasi şirket olmaya gidiyor gibi bir algı oluşmuş durumda, Ümit Özdağ çok mutsuz. O da gidişten memnun değil. Farkındaysanız hiç ortalarda görünmüyor. Kendini arka plana çekti. Yakın çevresine keşke Yusuf Halaçoğlu ve Özcan Yeniçeri’nin koyduğu tavrı ben de koysaydım. Bu noktalara gelmeseydik diyor gibi dert yanıyor. Koray Aydın ve Akşener arasında gergin zamanlar başladı, Ankara kulisleri hareketlendi. Fısıltı gazeteleri yazmaya başladı. Akşener'in koltuk sallantı da diyebiliriz.

DELEGELER İSYAN BAYRAĞI AÇTI

Kurultay zamanı zaten ciddi bir gerginlik yaşanmıştı.Farklı isimlerde delegelere kağıtlarla ve mesaj yoluyla gönderilmişti. İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın tarafından gönderildiği belirtilen kağıtların birinde 'Yazılmayacaklar' başlığıyla oy verilmemesi istenen şu isimler sıralanmıştı. Koray Aydın organize bir şekilde operasyon çekiyor. Meral Akşener sessiz kalmayı tercih etti fakat içi içini yemeye başlamış.

Otorite savaşları bu olsa gerek, İYİ Parti'de başlayan liste krizi, TBMM'de yeni dönemin ilk grup toplantısına da yansıdı. 'Oy verilmeyecekler' listesini hazırlattığı iddia edilen Koray Aydın'ın Teşkilat Başkanlığı görevini sürdürmesine tepki gösteren muhalif milletvekilleri, grup toplantısına katılmadı. Bir sonraki hamle ya ben ya onlar olucak bu net olarak gözlemlenmektedir. 

Koray Aydın aslında geçmiş dönemden beri Meral Akşener'i çok sevmez. Koray Aydın bu perspektifde partiye operasyon çekmiyor,Akşener'e operasyon çekiyor. 

Listede adı geçen isimler açıklamaları ve sosyal medya paylaşımları ile parti yönetimine ateş püskürdüğü görülüyor. Tasfiye listesinde ismi olmayıp da, üyelere destek verenler de oldu.

18 VEKİL İSYAN ETTİ

İYİ Parti'de yaşanan liste krizinin ardından 18 vekil birlikte hareket etme kararı aldı. Parti yönetimine isyan bayrağı açan 38 vekilden 18'i,Koray Aydın'a karşı birlikte hareket edecek. Koray Aydın bu vekilleri net gözden çıkaracak. Parti Başkanını bile gözden çıkarmış. Yangının ortasına atmış durumda, Meral Akşener'in 18 vekilin talebi sonrası Koray Aydın ile ilgili nasıl bir adım atacağı şimdiden merak konusu olmuş durumda. Akşener, Aydın'ı divana almaz ise Aydın'ın destekçisi delegeler ve teşkilatlar krizi yakındır. Akşener'i kaosa sürükleyen Koray Aydın stratejik hamleyle Meral Akşener'e operasyon için hazırlanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal