İYİ Parti, Samsun'daki Devlet Törenlerine Katılmayacak

İYİ Parti, 19 Mayıs'ın 100. yılı dolayısıyla Samsun'da yapılacak olan devlet törenine katılamayacağını açıkladı. Karara gerekçe olarak daha önceden partinin yaptığı program gösterildi.

17.05.2019-15:06 - (Son Güncelleme: 17.05.2019-16:28)

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, milli mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs'ın 100'üncü yıl dönümünde, Genel Başkan Meral Akşener liderliğinde; Başkanlık Divanı, Genel İdare Kurulu, milletvekilleri, Gençlik Kolları ile beraber Samsun'da olunacağını söyledi. Paçacı, İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nun da aylık toplantısının, Sivas ve Erzurum kongrelerindeki ruh ile Samsun'da yapılacağını ve haftalar öncesinden planlanan program sebebiyle teşkilatların tüm çalışma ve hazırlıklarını bitirdiğini söyledi. Paçacı, "Türk halkının vatanı ve geleceği için atılan bu muhteşem adımın 100'üncü senesinde, istiklal ve milli egemenlik yolunun taşlarını döşeyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz ecdadımızı bir defa daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz" dedi.

"KATILAMAYACAĞIMIZI İLAN EDİYORUZ"

İYİ Parti Genel Sekreteri Paçacı, yazılı açıklamasında; Samsun'da devlet programı yapıldığı bilgisinin 3 gün kala taraflarına bildirildiğini ve Genel Başkan Akşener'in bu törenlere davet edildiğine vurgu yaparak, şunları söyledi:

"Fakat, söylemek isteriz ki, 100'üncü yıl gibi önemli bir programın, 19 Mayıs´a 3 gün kala bildirilmesi devlet ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır. Kuruluşunun temelleri, 19 Mayıs 1919´da atılan Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet ciddiyeti, hafife alınabilecek bir mesele değildir. Bazı siyasi hesaplarla, alelacele yapılan davetin, binlerce senelik devlet geleneğimizin üstüne inşa edilmiş Türkiye Cumhuriyeti'nin, 100 seneye yaklaşan devlet geleneğiyle örtüşmediğini düşünüyoruz. Siyasi iktidarın bir gösterisi gibi düşünülen bir tören de olsa, yapılan davete teşekkür ediyor; fakat İYİ Parti olarak, çok önceden hazırlanıp açıklanan programlarımız gereği, katılamayacağımızı ilan ediyoruz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal