İYİ PARTİ, İstanbul'da CHP'den 10 İlçe İstedi

Yerel seçimlerde de ittifak olan İYİ Parti ile CHP arasında pazarlık aşamaları sürüyor. İYİ Parti, en son olarak CHP'den İstanbul’da Üsküdar, Eyüp, Şile ve Beykoz’un da aralarında bulunduğu 10 ilçenin kendilerine bırakılmasını istedi.

21.01.2019-11:13 - (Son Güncelleme: 21.01.2019-11:05) İYİ PARTİ, İstanbul'da CHP'den 10 İlçe İstedi

Yerel seçimlerde de ittifak olan İYİ Parti ile CHP arasında pazarlık aşamaları sürüyor. İYİ Parti, en son olarak CHP'den İstanbul’da Üsküdar, Eyüp, Şile ve Beykoz’un da aralarında bulunduğu 10 ilçenin kendilerine bırakılmasını istedi. Fakat CHP yalnızca Kağıthane ile Şile'yi bırakmayı düşünüyor.

Yerel seçimler için geri sayım devam ederken bugüne kadar 698 il, ilçe ve beldede adaylarını belirleyen CHP, bu hafta da İstanbul ve İzmir ilçelerinin de dahil olduğu yerlerde başkan adaylarını açıklamayı planlıyor. CHP’nin İYİ Parti ile sağladığı işbirliği süreçleri de bu hafta bir sonuca erecek.

İYİ PARTİ’DEN 10 İLÇE TALEBİ

Toplantının 26 veya 27 Ocak tarihinde gerçekleştirileceği ve son PM’nin ise ay sonuna bırakılacağı bildirildi. Bu hafta sonu düzenlenecek PM’de İstanbul’un CHP’nin elinde olmayan ilçe belediyelerinin de belirleneceği aktarıldı.

İYİ Parti İstanbul’da Üsküdar, Eyüp, Şile ve Beykoz’un da dahil olduğu 10 ilçeyi talep ediyor. Fakat CHP bu ilçelerden Üsküdar, Eyüp, Beykoz ve Küçükçekmece’de seçimi alabileceğini belirtiyor. CHP, İYİ Parti’ye İstanbul’da Şile ve Kâğıthane’nin de bulunduğu en fazla dört ilçeyi vermek düşüncesinde.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal