İstanbul'da Yılbaşı İçin Otobüs ve Metro Seferlerinde Düzenleme Yapıldı

İstanbul'da yılbaşı kutlamaları için İETT'ye ek seferler konuldu, bazı metro seferleri de 24 saate çıkarıldı.

26.12.2019-16:21 - (Son Güncelleme: 26.12.2019-16:17) İstanbul'da Yılbaşı İçin Otobüs ve Metro Seferlerinde Düzenleme Yapıldı

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni yıl çerçevesinde Taksim Cumhuriyet Meydanı, İstiklal Caddesi ve Dolmabahçe ışıklandırıldı.

Yeni yıl gecesinde, kutlama ve gösterilerin merkezi Ortaköy sahili olacak. Deniz yüzeyine kurulacak platformda saat gece 24.00'ü gösterdiğinde başlayacak havai fişek gösterisi ile vatandaşlar yeni yıla hep birlikte girecek.

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Görev Başında Olacak

İstanbulluların yeni yıla huzurla girebilmeleri için İBB'nin birçok birimi de mesaide olacak. AKOM, yılbaşı gecesi için özel tedbirler aldı.

Bu kapsamda İtfaiye, Zabıta, İGDAŞ, İSKİ, İETT, METRO İSTANBUL, Atık Yönetimi Müdürlüğü, Yol Bakım ve Altyapı, İşletmeler Müdürlüğü, Trafik Müdürlüğü ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden personel AKOM merkezinde görev başında olacak.

672 Ek Sefer Konuldu

İETT tarafından yılbaşı gecesi 22:00-06:00 saatleri arasında 17 hatta, 125 araç ile 672 ek sefer yapılacak. 24 saat esaslı çalışan metrobüs hattında da yılbaşı gecesi için ek seferler konuldu. 1 Ocak günü ise seferler pazar günü uygulanan sefer planına göre yapılacak.

İstanbulluların güvenli bir şekilde evlerine ulaşması için İstanbul'un merkezi noktalarına ulaşımda ek seferler konuldu. Vatandaşlar, ek sefer yapacak otobüs hatları ve diğer hatların sefer saatlerine ilişkin detaylı bilgileri "www.iett.istanbul" internet adresinden ya da "MOBİETT" uygulamasından da ulaşabilecek.

6 Metro Hattında Gece Seferleri Yapılacak

Yılbaşı gecesi İstanbulluların ulaşım sorunu yaşamaması için Metro İstanbul bünyesinde yer alan 6 metro hattında 31 Aralık'ı, 1 Ocak'a bağlayan gece "Gece Metrosu" seferleri düzenlenecek.

Gece seferleri yapılan M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı, M1B Yenikapı-Kirazlı, M2 Yenikapı-Hacıosman, M4 Kadıköy-Tavşantepe, M5 Üsküdar-Çekmeköy, M6 Levent-Hisarüstü hatlarının yanı sıra normalde 00.00'da seferleri sona eren diğer tüm metro hatlarında sefer süresi de gece 02.00'ye kadar uzatıldı.

Yılbaşı gecesinden bir gün önce başlayarak takviye personel dahil toplam 3 bin 500 kişilik ekip güven ve huzuru sağlamak adına görev alacak. Ekipler, tüm ulaşım aksları ile ve ilçe meydanlarına yakın alanlarda güvenlik hizmeti sağlayacak. İstanbul'un 39 ilçesindeki meydanlarda Yerinde Çözüm ekipleri de saat 01.00'e kadar devriyede olacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal