İstanbul'da Tanzim Satışları 5 Haziran'a Kadar Devam Edecek

Sebze fiyatlarının düşürülmesi için başlatılan tanzim satışı ne zamana kadar devam edecek sorusu herkesin aklında. Alınan bilgiye göre ihaleyi alan BELTUR, hizmeti 5 Haziran'a kadar verecek.

18.03.2019-15:21 - (Son Güncelleme: 18.03.2019-15:11) İstanbul'da Tanzim Satışları 5 Haziran'a Kadar Devam Edecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) açtığı tanzim satış ihalesi uyarınca İstanbul'da tanzim satış 5 Haziran tarihine dek devam edecek. Tanzim satış hizmetinin verilmesi için İBB, bağlı firması Beltur'a 8 milyon TL'lik ödeme yapacak. Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz 12 Şubat tarihinde tanzim için iki buçuk aylık bir planlama yapıldığını ifade etmişti. Yani İstanbul'da tanzim 1 ay uzatılmış oldu.

3 AYLIK SÖZLEŞME İMZALANDI

Sözcü'nün haberine göre, İBB'nin kurduğu ve tartışma meselesi olan tanzim satış noktalarının şehre maliyeti, 28 Şubat günü "acil" olarak yapılan ihalenin sonuçlanması ile meydana çıktı. "Tanzim satış hizmeti alımı" ihalesi, üç ay için 7 milyon 932 bin 981 liralık teklif veren İBB firmalarından Beltur'un oldu. Beltur ile Mart-Haziran arasını kapsayan üç aylık sözleşme imzalandı.

34 İLÇE 50 NOKTA

Sebze meyve fiyatlarını indirmek için İBB tarafından 11 Şubat'ta 34 ilçede 50 tanzim noktasında satışa başlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen "Enflasyonla Topyekün Mücadele" kampanyasına destek vermek için, Tarım ve Orman Bakanlığının da desteğiyle İstanbul çapında sebzeler tarladan alınan fiyatla direkt vatandaşa sunuldu.

Sebze satışına geçtiğimiz haftalarda elma ile pirinç, nohut ve mercimek de ilave edildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tanzim satışın faturası da İBB'nin açtığı ihalenin neticesinin açıklanması ile meydana çıktı. İBB Hal Müdürlüğü, 28 Şubat tarihinde "Tanzim satış hizmet alımı" ihalesine çıkmıştı. 3 aylık işi kapsayan ihalenin yaklaşık maliyeti 7 milyon 997 bin 769 lira olarak tespit edildi. İhaleyi 7 milyon 932 bin 981 liralık teklifin sahibi İBB firmalarından Beltur kazandı. Beltur ile 7 Mart 2019 tarihinde üç aylık sözleşme imzalandı. Sözleşmenin süresi 8 Mart -5 Haziran tarihleri arasını içine alıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal