İstanbul, Ankara ve Bursa'nın Ardından Balıkesir'de de Tanzim Satışı Başladı

İstanbul ve Ankara'da başlayan tanzim satışları yayılmaya devam ediyor. Bursa'nın sonrasında da Balıkesir'de de tanzim satışları başladı.

16.02.2019-13:13 - (Son Güncelleme: 16.02.2019-16:53) İstanbul, Ankara ve Bursa'nın Ardından Balıkesir'de de Tanzim Satışı Başladı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Toplu Taşıma Merkezinde (TTM) kurulan tanzim satış noktası bugün hizmete alındı. Vatandaşlar açılış öncesinde tanzim satış noktasında ucuz sebze ve meyve alabilmek için kuyruk oluşturdu. Tanzim satış merkezinde patates 2 TL, soğan 2 TL, domates 3 TL, marul 2 TL, beyaz lahana 4 TL, kırmızı lahana 3 TL, karnabahar 3,5 liradan satışa çıktı.

TALEP OLMASI HALİNDE İLÇELERE YAYILACAK

Vatandaşların ucuz sebze ve meyve alabilmeleri için tanzim satış noktasının hizmete soktuklarını söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu "Hepinizin bildiği gibi Türkiye gündeminde özellikle tarım ürünlerinde sebzede önemli bir spekülasyon meydana geldi. Yüksek fiyatlar oluştu vatandaşımız mağdur olmasın diye Cumhurbaşkanımızın emri ile tüm Türkiye'de önce İstanbul ve Ankara'da başladı. Peyderpey diğer şehirlere yayılıyor. Bugün itibariyle Bursa ve Balıkesir'de devreye giriyor.

İnsanımıza ucuz sebze yedirmek için çaba harcıyoruz. Bununla alakalı olarak Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımız ve Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan BATAŞ firması ile bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Ürünleri Tarım Kredi Kooperatifi aracılığıyla alıyoruz. Özellikle Balıkesirli üreticileri mağdur etmemek adına Balıkesir'de üretilen marul, karnabahar, kelemi de Balıkesirli üreticilerden alarak, vatandaşlarımıza doğrudan ulaştırmayı amaçlıyoruz. Bu biçimde fiyatlarda bir denge meydana gelsin vatandaş mağdur olmasın diye önemli çaba sarf ediyoruz. Talep olması durumunda ilçelerimizde de tanzim satış noktaları kurabiliriz" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal