İstanbul 131 Ülkeden Daha Kalabalık

İstanbul her geçen gün sahip olduğu imkanlar ve coğrafi konumu sebebiyle nüfusu artan bir şehir durumunda. Bunlara ek olarak gelişen alt ve üst yapısıyla daha cazip bir şehir haline gelmeye devam ediyor.

18.03.2019-15:18 - (Son Güncelleme: 18.03.2019-14:58) İstanbul 131 Ülkeden Daha Kalabalık

DÜNYADAKİ 131 ÜLKENİN NÜFUSU İSTANBUL'UN NÜFUSUNDAN DAHA AZ

Türkiye son yapılan sayımla beraber 82 milyonluk nüfusuyla dünya sıralamasında nüfus fazlalığı olarak en kalabalık ilk 15 ülke arasında yer alırken nüfus yoğunluğunun yüzde 18,4lük dilimi İstanbul'da yaşıyor.

İstanbul'da yaşayan insan sayısı son yapılan sayımlarla beraber 15 milyon oldu. Bu rakam dünyadaki 131 ülkenin nüfusundan daha fazla.

BELÇİKA, YUNANİSTAN, İSVİÇRE VE DAHA NİCE DEVLETTEN DAHA KALABALIK

İstanbul her geçen gün sahip olduğu imkanların gelişmesiyle beraber göç almaya daha müsait bir şehir olmaya devam ediyor.

Ekonomileriyle dünyada söz sahibi olan birçok ülkenin nüfusundan daha kalabalık olması ve tarihiyle, coğrafyasıyla birçok senginliği içinde barındırması İstanbul'u hayran olunacak şehirler listesinde ilk sıralara taşıyor.

BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki İstanbul bundan sonrasında da hem kentsel anlamda hemde nüfus yoğunluğu olarak büyümeye bunlar olurken de gelişmeye devam edecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal