İş İnsanı Nazire Dedeman Hayatını Kaybetti

Umut Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve iş insanı Nazire Dedeman hayatını kaybetti.

05.02.2019-12:06 - (Son Güncelleme: 05.02.2019-12:20) İş İnsanı Nazire Dedeman Hayatını Kaybetti

Sadece 17 yaşındayken bir arkadaşının evinde cansız bedeni bulunan oğlu Umut Önal'ın şaibeli olduğu ölümünü aydınlatmak için verdiği adalet mücadelesi ile hafızalara kazınan Umut Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, iş kadını Nazire Dedeman Çağatay hayatını kaybetti. Hayata 70 yaşında gözlerini kapayan Dedeman, bireysel silahsızlanma hususunda yaptığı çalışmalarla da tanınıyordu.

NAZİRE DEDEMAN ÇAĞATAY KİMDİR?

1949 senesinde Ankara'da dünyaya gelen Nazire Dedeman Çağatay, TED Ankara Koleji mezunu.

Dedeman Holding'de 2014 senesine dek Yönetim Kurulu Başkan Vekili vazifesini yapan Nazire Dedeman Çağatay, Dedeman Holding'in iş dünyasındaki başarısında aktif rol oynadı. 2014 senesinde Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili vazifesinden ayrılarak 3DE3 Gayrimenkul Turizm ve Yönetimi A.Ş'yi kurdu. Nazire Dedeman Çağatay hala Dedeman Madencilik firmasında Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği vazifesini yapmaktaydı.

Nazire Dedeman Çağatay, hukukun üstünlüğünün egemen kılınması, bireysel silahsızlanma hususunda toplumsal farkındalık yaratma ve anlaşmazlıkların çözümünde barışçıl yöntemleri gençlere benimsetme amacıyla 1993 senesinde Umut Onurlu Önderler Yetiştirme Vakfı'nı(Umut Vakfı) Türkiye'ye kazandırdı.

2014 senesine dek Dedeman Holding'de hissedar olarak bütün hayır işlerine katkı yaptı. Bu süre zarfında, ülkemiz madencilik ve turizm sektörlerinin gelişimine katkı sağlamak ve özgün, uygulanabilir fikirlerin yaratılmasını teşvik etmek için her sene iki dalda yapılan Mehmet Kemal Dedeman "Yarına Bir Değer Bırak" başlıklı Araştırma Ve Geliştirme Proje Yarışması, Nazire Dedeman Çağatay'ın önderliğinde 2004 senesinde başlatılarak 2014 senesine dek gene kendisinin aktif katılımı ile sürdü.

Umut Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olan Nazire Dedeman Çağatay, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) ve TED İstanbul Koleji Vakfı'nın da kurucuları arasında yer aldı. Nazire Dedeman Çağatay, aynı zamanda TED Ankara Kolejliler Derneği, Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD), Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Türk Kalp Vakfı, Kayseri İli Yardımlaşma Derneği (KYD) İstanbul Şubesi veTürkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM), Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı Onursal üyesidir.

İş kadını ve sivil toplum önderi kimlikleriyle tanınan Nazire Dedeman Çağatay'ın çok sayıda tebliğleri, makaleleri ve röportajları paylaşılmıştır. Kariyeri süresince 40'dan fazla ödül ve plakete layık görülmüştür. 'Nazire' ve 'Bir Avuç Göl' isimli yayımlanmış iki tane şiir kitabı vardır. Bazı şiirleri bestelenerek 'Her Şey Alt Üst' isimli albümde yer aldı. Yağlı boya tabloları ile sergilere katılan Nazire Dedeman Çağatay'ın uğraşı alanları içinde organik bağcılık ve zeytincilik de yer alıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal