Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

İran'da Düşen Uçağın Kaptan Pilotu Hakkında Açıklama Yapıldı

İran’da düşerek 11 kişiye mezar olan uçağın kaptan pilotu Beril Gebeş ile ilgili kazadan 2 ay sonra bir açıklama geldi.

04.05.2018-17:50 - (Son Güncelleme: 04.05.2018-17:26) İran'da Düşen Uçağın Kaptan Pilotu Hakkında Açıklama Yapıldı

İRANDA DÜŞEN JETTEKİ KAYIP PİLOTLA İLGİLİ BÜYÜKELÇİDEN AÇIKLAMA YAPILDI

İran’ın Çarmahal ve Bahtiyari eyaletinde düşen Başaran Holding’e ait özel Türk jetinde hayatını kaybeden 10 kişinin cenazesine ulaşılmasının akabinde bir kişinin cesedinin bulunamadığı açıklaması yapılmıştı. Kaptan pilotu Beril Gebeş’in cenazesi ile ilgili arama ve kurtarma çalışmaları ile ilgili Türkiye’nin İran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin açıklama yaptı.

Türkiye’nin İran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin, vatandaşın cenazesine ulaşılmadığını ifade ederek, “Kazanın hemen ardından İran arama ve kurtarma ekipleri ve Türk ekiplerinin de desteği ile 3 hafta süren arama ve kurtarma çalışmalarında bölge ayrıntılı bir şekilde arandı. Fakat bulunamadı. Hava şartları ve nevruz nedeni çalışmalara ile ara verildi” şeklinde konuştu. Rıza Hakan Tekin açıklamasının devamında, “İran makamlarına daha sonra tekrar girişimde bulunduk ve tekrar bir çalışma yapıldı. Ancak maalesef şu ana kadar bu konuda bir sonuç almış değiliz” dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Şarika şehrinden İstanbul'a uçan Başaran Holding’e ait özel Türk jeti 11 Mart'ta İran’ın Çarmahal ve Bahtiyari eyaletinde, Şehrekürd yakınlarında düşmüştü ve kaza da 11 kişi hayatını kaybetmişti.

11 Mart günü İran’da 11 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasına ilişkin teknik incelemelerini sürdürme çalışması yapılmıştı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu, Beril Gebeş için Dışişleri Bakanlığı’na bir yazı yazmıştı ve İran yetkilileri konuya ilişkin ellerinden gelenin fazlasını yapmak için söz verdiklerini bildirmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;