İmamoğlu’ndan Taksim Meydanına İlişkin Açıklama

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Taksim Meydanı için yarışma düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

12.08.2019-19:57 - (Son Güncelleme: 12.08.2019-19:56) İmamoğlu’ndan Taksim Meydanına İlişkin Açıklama

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Beşiktaş metrosu arkeolojik kazı alanı ile Üsküdar meydanlarında inceleme gezisi yaptı. Beşiktaş’taki kazı alanında soruları yanıtlayan İmamoğlu, Taksim Meydanı ile ilgili açıklama yaptı.

“TEK BAŞIMIZA KARAR VERMEK İSTEMİYORUZ”

İmamoğlu, “Sadece Kadıköy Üsküdar veya çok konuşulan Taksim değil Bağcılar'dan Esenler'e birçok meydanı gözlem altına aldık. Bu anlamada Yenikapı'da yapılan düzenleme… Ben çırılçıplak bir şey ifade etmeyen koca meydanların bu kente kimlik katmadığını düşünüyorum. Taksim de bunlardan bir tanesi. Daha canlı ve kimlik buldukları alanlar istiyor insanlar. Çünkü meydanların tarihi misyonu da var. Biz bu bakımdan oturup bir masada tek başımıza bir karar vermek istemiyoruz” diye konuştu.

VATANDAŞLARIN BEĞENİSİNE SUNULACAK

Taksim’de bir yol haritası belirlediklerini belirten İmamoğlu “Hızlıca bir kısım sağlıklı proje oluşumu elde etmek adına oradaki çalışmaları kamuoyu önünde kısmen yarışma ve seçici kurulların oluşması ile yönetmeyi planlıyoruz. Vatandaşın takdirine sunma niyetindeyiz. Böyle bir metot gerçekleştiğinde sizlerle paylaşacağız. Yakın zamanda paylaşacağız. Hızlıca orada rol alacağımızı öngörüyoruz, iyi düşünerek yapmak zorundayız. Bütün meydanların kimlik bulmaları için çalışacağız. Taksim Meydanı için kısmi yarışma, davet usulü olabilir. Sonrasında da vatandaşların beğenisine sunacağız” diye konuştu.

 
Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal