İmamoğlu, İBB İçin Zekat ile Fitre İstedi

Ekrem İmamoğlu, yaklaşan Ramazan ayı için fitre ve zekat istedi. İmamoğlu, "Fitre ve zekatlarınızı belediyeye bağışlamanız için hukuki bir engel yok" ifadesini kullandı.

15.04.2020-11:26 - (Son Güncelleme: 15.04.2020-14:02)

Ekrem İmamoğlu, yaklaşan Ramazan ayı için fitre ve zekat çağrısı yaptı. İmamoğlu, "Fitre ve zekatlarınızı belediyeye bağışlamanız için hukuki bir engel yok" ifadesini kullandı.

Coronavirüsle mücadelede başlatılan yardım kampanyasındaki 'yardım kolisi' tartışmalara bir yenisi daha geldi.

Ekrem İmamoğlu, bu defa da belediye için fitre ile zekat istedi. İmamoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'fetvaya gerek yok' ifadesi de dikkat çekti.

"FİTRE VE ZEKATINIZI BİZE VEREBİLİRSİNİZ"

Sosyal medyadan (twitter) açıklama yapan İmamoğlu, “Yardımlarınızı ulaştırmada en güvenilir aracı devlet kurumlarıdır. Bu manada belediyelerinize, bize inanın, zekatınıza da, fitrenizi de gerektiği noktada bize verebilme şansınız vardır. Bunun kanunda yeri vardır. Bunun aksini kimse inkar edemez. Bununla ilgili de kimsenin fetva vermesine gerek yok!” ifadesini kullandı.

BELEDİYE ARAÇLARINI SÖZCÜ GAZETESİ DAĞITMAK İÇİN KULLANMIŞTI

İBB'nin CHP'li Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde belediye ait büfelerde ve kamu araçları ile ücretsiz Sözcü gazetesi dağıtarak eleştiri oklarını üzerine çekmişti.

Söz konusu uygulamaya vatandaşlar sosyal medyada büyük tepki göstermişti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal