İlber Ortaylı'dan Tartışılacak Açıklama: Samsun'a Çıkması Hataydı

Tarihi yazara Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan çok konuşulacak bir açıklama geldi. Ortaylı Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışını hata olarak değerlendirdi.

27.10.2018-10:18 - (Son Güncelleme: 27.10.2018-10:23)

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ile alakalı sözleri büyük tepki topladı.

Ortaylı, "İmparatorluktan Cumhuriyete" adlı söyleşide "O tarihte Mustafa Kemal Bey dedikleri kişi haritasız Gelibolu'yu biliyordu. Paşa Samsun'a gitti ve hiç iyi bir çıkış noktası değil. Hemen soluğu Havza'da almış kimse gücenmesin fakat. Niye? Çünkü çok kozmopolit bir yer ve çok ayakaltı. Stratejik açıdan sıfır" dedi.

GÜN YÜZÜNE ÇIKMAMIŞ OLAYLARI ANLATTI

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın konuşmacı olarak dahil olduğu "İmparatorluktan Cumhuriyete" adlı bir söyleşi yaotı. Topkapı Sarayı Müzesi Konferans Salonu'ndaki programa vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz'ın da moderatörlüğünü üstlendiği söyleşide İlber Ortaylı, Osmanlı döneminin son dönemlerini ve Cumhuriyetin ilk seneleri arasında olan ve gün yüzüne çıkmamış olaylardan konuştu.

"SAMSUN'A ÇIKMASI HATAYDI"

Ortaylı ayrıca Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkmasını da stratejik hata olarak tanımladı. Samsun'un coğrafyası, ikamet eden insanların farklılıkları gibi meselelerde yanlış seçim olduğunu söyledi Ortaylı konuşmasında şu sözlere yer verdi;

"Paşa Samsun'a gitti ve hiç iyi bir çıkış noktası değil. Hemen soluğu Havza'da almış kimse gücenmesin fakat. Neden? Çünkü çok kozmopolit bir yer ve çok ayakaltı. Stratejik açıdansıfır. Orada ilk tüfek bile atılmaz, İzmir kadar stratejik açıdan problemli. Ne doğru dürüst bir endüstrisi var ne doğru dürüst bir burjuvası var. Hiçbir şeyi yok."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal