İkna Çalışmalarıyla Teslim Olan PKK'lı Terörist Ailesiyle Bir Araya Getirildi

Van'da jandarma görevlileri tarafından yapılan ikna faaliyetleri sonucu güvenlik kuvvetlerine teslim olan PKK'lı terörist, ailesiyle bir araya getirildi.

30.09.2020-11:00 - (Son Güncelleme: 30.09.2020-10:52) İkna Çalışmalarıyla Teslim Olan PKK'lı Terörist Ailesiyle Bir Araya Getirildi

Van Valiliğinden gelen açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı tarafından, PKK/KCK terör örgütü üyelerinin ikna yoluyla örgütten ayrılmalarını temin etmek amacıyla yapılan faaliyetlerin sürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

'Bu kapsamda ailesi ve kendisi ile ikna çalışmaları yürütülen, 2014, 2015 yıllarında Van ve Şırnak ilinden PKK/KCK terör örgütüne katılan ve Irak ülkesinde faaliyet yürüten 3 bölücü terör örgütü mensubunun Silopi sınır kapısında teslim olması sağlandı. Bu çalışmalar sonucunda 2015 yılında örgüte katılan ve ikna edilerek teslim olanlardan bir örgüt mensubu bugün ailesiyle buluşturuldu.'

Annesi, babası ile dedesiyle Edremit İlçe Jandarma Komutanlığında bir araya getirilen örgüt üyesinin katıldıktan sonra terör örgütünün esas yüzünü gördüğünü ve yaşadığı pişmanlığı anlattığı kaydedilen açıklamada, 'İkna olup teslim olduktan sonra devletin şefkatli yüzünü ilk andan itibaren gördüğünü ifade eden örgüt mensubu, diğer örgüt mensuplarının da devletin bu sıcak yüzünü görmeleri ve ailelerine kavuşmaların için teslim olmaları çağrısında bulundu.' ifadeleri kullanıldı.

Valilik yaptığı açıklamada, bölgede vatandaşın huzur ve güvenliğini temin etmeye yönelik operasyonların, tekrar halkın desteğini alarak daha da kuvvetli ve istikrarlı olarak ara vermeden süreceğinin altı çizildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal